Miris ukusne hrane koji dopire iz kuhinje toliko privlači ljude da se traži mesto više

Svetska kuvarica Gabrijela Hamilton koja već skoro 2 decenje vodi restoran Prune u Njujorku oduševljeno je pisala o srpskoj Kafani restoranu u kome se uvek traži mesto više!

Restoran Kafana postoji od 2008. godine, nalazi se u Njujorku i nudi domaću srpsku tradicionalnu hranu

pročitajte još

Bonton za restoran🍴

Jedna od najpoznatijih kuvara u svetu ima samo reči hvale za ovaj restoran:

- Srpski restoran u Sedmoj ulici, na istočnoj strani Donjeg Menhetna, nalazi se na mestu gde se ne može stići podzemnom železnicom. U ovom kutku Njujorka, sa svojim toplim, mekim svetlom i mestom za 36 osoba, smeštena je kafana nazvana Kafana - napisala je Gabrijela.

Foto: Printscreen YouTube/OMGFOODIE

Vlasnik popularnog restorana Kafana je Vladimir Ocokoljić koji se profesionalno bavi dizajnom enterijera, ali je odlučio da otvori restoran kada su njegove zabave kod kuće postale prevelike.

- Pozvali bismo goste na slavu i dešavalo se da toliko ljudi dođe, da su nekada morali da čekaju u redu ispred zgrade, pa čak i po oluji. A naš stan u Njujorku je mali - objasnio je Ocokoljić za američki medij zašto se odlučio za otvaranje restorana.

Podršku u ovom biznisu mu pruža Maša Dakić naša filmska i pozorišna glumica.

- Hrana koja se u Kafani služi je nepretenciozna - meso sa roštilja i sveže kobasice i hrskave seckane salate od krastavca, paradajza i luka. Sva vina su od sorte loza sa dalmatinske obale i sa planina i dolina Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore - navodi ova poznata kuvarica koja je dobitnica najveće američke nagrade za kulinarstvo James beard i autorka 2 bestselera. 

- Mnoge etikete na vinima imaju sadržaj na ćirilici, i uvek moram da zatražim pomoć, ne samo u izboru već i izgovaranju vina koje biram - objašnjava Gabrijela.

Foto: Printscreen YouTube/OMGFOODIE

- Moja prijateljica Hrvatica, koja se prošle godine preselila u Njujork iz Mičigena, živi samo 2 bloka od ovog restorana, a kada je otkrila Kafanu rekla je da se tamo oseća kao kod kuće. Kako priča, živa narodna muzika petkom uveče, učinila je da se oseća kao da sedi na klupi u Dubrovniku i pijucka rakiju sa porodicom - opisala je čuvena kuvarica.

Autorka teksta dodaje da je prilikom prve posete Kafani probala ćevape, pljeskavice i gibanicu. I naravno - rusku salatu. Kaže da nije mogla da prestane da jede, koliko je sve to bilo sočno i davalo prefinjen i svež ukus.

Autor: redportal.rs

#Menhetn

#Njujork

#kafana

#restoran