Jubilej za kapitena crno-belih

Kapiten Košarkaškog kluba Partizan Novica Veličković u večerašnjoj utakmici polufinala Kupa Radivoja Koraća upisao je 500. meč u dresu crno-belih!

On je 2018. godine takođe prilikom učešća na Kupu upisao 400. utakmicu, a sada 2 godine kasnije kao 34-godišnjak predstavlja apsolutnog rekordera po broju odgranih utakmica za klub iz Humske.

On je već u januaru 2020. godine oborio je rekord koji je dugo držao Petar Božić sa 471. odigranom utakmicom i tako postao jedini u Partizanu koji je ima najveći broj odigranih utakmica.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

Veličković je debitovao za Partizan 2004. godine. Igrao je i za Real Madrid, Mega Vizuru, Bamberg i Trabzon, a 2016. godine se vratio na klupu crno-belih.

Sa Partizanom je osvojio 5 titula nacionalnog šampiona, 3 titule šampiona ABA lige i 4 titule Kupa Radivoja Koraća, kao i brojna MVP priznanja u domaćem i regionalnom takmičenju.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

Koliko je Veličković voljen, cenjen i poštovan od strane navijača pokazuje i veliki mural koji je nedavno naslikan njemu u čast. Miljenik je grobara i nosi poznati nadimak Novica Ubica. Više o tome pročitajte u tekstu ispod:

Autor: redportal.rs

#500. utakmica

#kk partizan

#novica velickovic

#odigrane utakmice

#rekord