Policija je nastavila pretragu terena u Ritopeku ne bi li pronašla ostatke žrtvi, koje je kako prenose mediji, grupa Veljka Belivuka kasapila i ubila u kući u naselju nadomak Beograda.

Kosti koje su otkrivene na deponiji u Vinči u utorak su, prema rečima nadležnih, životnjskog porekla, ali mediji navode da je policija isušila bunare u okolini vikendice i da je u jednom našla lobanju i ostatke raskomadanog tela.

Foto: TV Pink Printscreen

Veštačenje će utvrditi uzrok smrti kao i da li je žrtva mučena.

- Lekari sudske medicine vrše veštačenje i utvrđuju da li se radi o kostima ljudskog ili životinjskog porekla i starost i oni što je najvažnije koji je DNK profil i kome su pripadale kosti - objšnjava forenzičar Časlav Ristić.

Belivukov klan je osumnjičen za mučenje i ubistva Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, a sumnja se da grupa stoji iza još teskih zločina i čak 10 nestanaka.

Foto: TV Pink Printscreen

Struka kaže da bi pronalazak ostataka žrtvi bio od izuzetnog značaja u dokazivanju krivičnih dela na sudu.

Mediji prenose da su pripdanici Belivukove grupe tela svojih žrtava potpali u kiselinu, da su palili njihovu odeću i koristili hemikalije za brisanje tragova. U javnosti se pojavila informacija da su se u kući u Ritopeku pronađeni tragovi Milana Ljepoje.

Autor: Pink.rs

#Principi

#Ritopek

#UBISTVO

#klan

#kriminal

#mučenje

#velja nevolja

#veljko belivuk