Spaseni posle 33 dana

Posle oluje koja je potopila njihov čamac, dvojica muškaraca i žena proveli su čitav mesec "zaglavljeni" na pustom ostrvu, a preživeli su jedući samo kokosov orah.

U utorak, 9. februara, muškaraci i žena spaseni su sa pustog ostrva na Bahamima, gde su proveli 33 dana. NJih troje poreklom sa Kube putovali su brodom, ali nakon oluje brod je potonuo, pa su otplovili do pustog ostrva.

IZVOR: TW / @USCGSoutheast

Kada su spasioci stigli, muškarci i žena su rekli da su preživeli jedući samo kokosov orah. U ponedeljak ih je primetio helikopter američke obalske straže koji je leteo iznad ostrva.

Trojica Kubanaca mahali su velikom zastavom pokušavajući da mu privuku pažnju. Kamera helikoptera zabeležila je ovaj trenutak, a na objavljenim fotografijama pored troje ljudi možete videti i šator koji ste napravili za sklonište.

Prema navodima posade helikoptera, vršili su rutinsku kontrolu kada su spazili troje ljudi. Uz pomoć padobrana odmah su poslali hranu, vodu i radio stanicu (voki-toki) kako bi mogli da komuniciraju, a sutradan su se sa medicinarima vratili na ostrvo i spasili ih. Takođe su zabeležili trenutak kada su bacali zalihe iz helikoptera.

Srećom, niko od njih nije povređen. Za sada nema drugih podataka o trojici Kubanaca i kako su se nosili sa čitavom situacijom.

IZVOR: TW / @USCGSoutheast

pročitajte još

Ostrvo hobita 💗

Autor: redportal.rs

#kokosov orah

#muškarac

#pusto ostrvo

#žena