U njihovu priču stalo je mnogo razumevanja, podrške i u dobru i u zlu i naravno ljubavi.

Devedesetogodišnjaci Danica i Makso Olić iz sela Olić kod Šipova za sebe kažu da su najsrećniji par, budući da su nedavno proslavili 74. godišnjicu braka. U njihovu priču stalo je mnogo razumevanja, podrške i u dobru i u zlu i naravno ljubavi.

Iako su mnogo toga zaboravili, kristalno jasno se sećaju dana kada su se upoznali. Danici je bilo 18 godina, a Makso je imao 20 kada su se nakon tri dana poznanstva odmah venčali, prenosi RTRS.

- Ja nisam kod nje otišao svega jedan ili dva puta. Ja sam zamislio da se oženim i stavio sebi rok - odmah. Ako nećeš sad, neću kasnije nikako 😎 - priča Makso, a Danica potvrđuje. 🤷‍♂️

Celi život radili su na porodičnom imanju, pratilo ih je mnogo teškoća i nedaća, ali bili su srećni kao i danas.

- Bavili smo se poljoprivredom i stočarstvom, a ja sam 20 godina išao svaki dan 20 kilometara peške i danju i noću i kad je sneg pola metra. Radio sam na obračunima i na blagajni. Držali smo konje, ovce, krave, radili sa volovima, prodavali telad i konje. Zemlju smo orali i kopali i imali žito - objašnjavaju.

Koliko se Danica i Makso vole i poštuju, potvrđuje to da se u ove 74 godine braka ni jednom nisu, kako kažu, onako ozbiljno posvađali.

Ljubav je to o kojoj se nema šta puno govoriti. U njihovom životu deca su sve - imaju ih osmoro, ali i 19 unučadi i 27 praunučadi. Najstarije dete je  rođeno 1948, a najmlađe 1965. godine.

Danica je decu je rodila u kući, tada se, kaže, nije išlo doktoru. Živeli su skromno, nisu bili bogati, ali deca nikad nisu bila gladna. 💪

Djeca im pomažu kad god nešto zatreba kažu, ali najveću brigu o njima preuzeo je sin Milorad.

U vreme kada se mladi ljudi teško odlučuju stupiti u brak, a česti su i razvodi, priča o bračnom paru Danici i Maksi Olić iz Šipova dokaz je da se uz razumjevanje i slogu dvoje ljudi, i te kako sve može. 😊😎💕💞

Autor: redportal.rs

#74 GODINE BRAKA

#SREBRNA SVADBA

#ZLATNA SVADBA