Mlada nada srpskog tenisa obezbedila je prolazak u 2. kolo

Srpska teniserka Olga Danilović ima samo 20 godina i važi za veoma talentovanog tenisera od koga se mnogo očekuje u predstojećoj karijeri.

Ona je ćerka košarkaške legende Predraga Danilovića i do sada je 183. teniserka na ženskoj rang listi.

Uspešno je prošla kvalifikacije za prvi Grend slem Australijan open, a danas je ostvarila i prvu pobedu ujednu i najveću u karijeri!

Savladala je 19. teniserku sveta Hrvaticu Petru Martić sa 2:1 u setovima. Više o tom meču pročitajte u tekstu ispod:

Nakon velike pobede Olga nije krila sreću bila je na ivici da zaplače.

IZVOR: TW / @AustralianOpen

- Velika pobeda koja meni u ovom trenutku znači mnogo. Znači i moj prvi plasman u drugo kolo jednog gren slema u karijeri, prvi put sam u glavnom žrebu Melburna do kojeg sam stigla iz kvalifikacija u ovom svima nama čudnom startu sezone, ali startu koji nas čeliči i uči da se sve može, da rad i disciplina uprkos okolnostima su pravi i jedini put ka rezultatu koji želiš i sanjaš. Težak meč, očekivano, imala sam izuzetnu protivnicu preko puta mreže, čije ime znači puno u belom sportu i koja iza sebe ima vrhunske rezultate vredne svakog respekta. Znala sam da neće biti lakih poena, da me čeka velika borba, da moram igrati na najvišem nivou i da uz sve to moram ostati mirna. Ispoštovala sam plan koji sam napravila sa mojim timom, ostala sam dosledna svoje igre i rezultiralo je na najbolji mogući način. Srećna, zadovoljna gledam na sledeći meč i na nastavak takmičenja u toplom i lepom Melburnu - rekla je Olga.

IZVOR: TW / @danilovic_olga

Našu mladu teniserku već prekosutra očekuje novi meč na Australijan openu i to protiv Amerikanke Šelbi Rodžers koja je 57. na rang listi.

Biće to dobra prilika da nova nada srpskog tenisa ostvari i drugu pobedu na ovom prestižnom takmičenju. 💪💪

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#australijan open

#melburn

#olga danilovic