Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja, vođa kriminalne bande koja je optužena za najteža krivična dela, zaposlen je u FK Partizan

Kao radnik u FK Partizan, Belivuk je mesečno na ime plate dobijao čak 5.000 evra. Takođe, bio je preko posrednika koji su mu služili kao paravan, menadžer pojedinim fudbalerima, a svakodnevno je na raspolaganju imao luksuzni službeni klupski automobil.

Njemu su klub i stadion bili baza iz koje je sa saradnicima osmišljavao i planirao najteža krivična dela.

- Belivuk je u pravom smislu te reči bio gospodar na stadionu u Humskoj. Njemu su, bukvalno, članovi uprave polagali račune i podnosili raport. Iz klupskih papira i dokumentacije smo saznali da je tamo bio i formalno zaposlen. Zbog toga su, između ostalog, na saslušanje pozvani predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura. Iako je od kriminalnih poslova zarađivao ogromne sume, Belivuk je iz klupske kase dobijao platu od oko 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti - otkriva sagovornik Srpskog telegrafa.

Prema informacijama koje ima naš izvor, Velja Nevolja je godinama bio menadžer nekim igračima. Oni, kako tvrdi naš izvor, baš i nisu imali mnogo izbora.

- Ponuda je bila uzmi ili ostavi. A ako ostaviš, znaš šta ti sledi. Šamari, u najmanju ruku, a mnogo verovatnije batine ili polomljene noge - objašnjava sagovornik.

Kako se može čuti u FK Partizan, jedan od fudbalera koji je bio pod patronatom Velje Nevolje bio je centarfor Filip Knežević, koji je u Humsku došao iz čačanskog Borca, a potom je otišao u Portugal.

- Na Belivukovom spisku bilo je još igrača. Uglavnom ih je birao još u kadetima ili omladincima. Možemo samo da pretpostavimo kako se ophodio prema njima i koliki procenat od zarade i transfera su morali da mu daju - konstatuje sagovornik ''Srpskog telegrafa''.

Foto: Tanjug

Podsetimo, policija je nakon hapšenja Belivuka i njegovih pomagača otkrila tajni štek na stadionu Partizana. U prostorijama koje su nastale pregrađivanjem nekadašnjeg restorana nađeni su droga i oružje. Posebno je zanimljivo da je u tim prostorijama nađen i snajper, za koji se osnovano sumnja da je trebalo da posluži za likvidaciju šefa države Aleksandra Vučića.

Prema rečima izvora ''Srpskog telegrafa'', Velja Nevolja je svakodnevno dolazio na stadion u Humskoj, a često je boravio i u SC "Teleoptik", gde se održavaju treninzi prvog tima i gde pojedini mlađi igrači i žive u sobama koje su opremljene kao hotelske.

Veliku pažnju privuklo je to što je na stadionu Partizana pronađen bunker u kom su Belivuk i njegova kriminalna grupa imali takozvani štek. Postoje saznanja, čak mislim da je i Srpski telegraf pisao o tome, da su oni na stadionu imali prostorije gde su se okupljali i mučili ljude. E sad se nameće pitanje ko im je dao te prostorije? Sigurno im te prostorije nije dala policija, već neko od visokih političkih funkcionera i članova uprave kluba. Otuda i objašnjenje činjenice da je Belivuk bio zaposlen u FK Partizan. Jasno je da bez kontakata u policiji, saradnje sa pojedinim političkim funkcionerima i članovima uprave FK Partizan ova grupa ne bi mogla da opstane i da čini ono što je činila.

Autor: Srpski telegraf

#Principi

#klan

#kriminal

#mafija

#partizan

#velja nevolja

#veljko belivuk