3 prvoplasirana takmičara će dobiti medalje i diplome, dok šampion osvaja pehar i digitalni šahovski sat

BANJALUKA: Centar za unapređivanje i razvoj šaha GAMBIT, Šahovska sekcija Rokada i Studentski savez Pravnog fakulteta povodom 46 godina postojanja i rada Pravnog fakulteta u Banjaluci počinju saradnju kroz organizuju 1. studentskog šahovskog prvenstva Pravo OPEN 2021. Turnir će rejtingovati FIDE - Svetska šahovska federacija za osvajanje poena u ubrzanom šahu, preneo je portal Banjaluka.com.

Takmičenje će biti održano na Pravnom fakultetu u Banjaluci 10. februara 2021. godine, sa početkom u 14 č., a planiranim završetkom u 18 č. Pravo nastupa imaju studenti svih ciklusa svih univerziteta i fakulteta u Banjaluci koji se prijave najkasnije do 9. februara putem telefona: 065/961-971 (Viber/WhatsApp, FA Nemanja Šipka, FIDE međunarodni šahovski sudija).

Svi takmičari će odigrati ukupno 7 kola po "švajcarskom sistemu" uz kompjutersko parovanje sa programom Swiss-Manager i rezultatima uživo na www.chess-results.com. Tempo igre biće od 8 minuta po igraču za celu partiju + 4 sekunde za svaki odigrani potez. Organizatori obezbeđuju šahovske garniture i digitalne šahovske satove. Kotizacija za učešće se ne naplaćuje.

View this post on Instagram

A post shared by 🏆GAMBIT Banjaluka🏆 (@gambit.banjaluka)

IZVOR: IG / @gambit.banjaluka

Svi učesnici dobijaju na poklon zahvalnicu za učešće i šahovske knjige. Tri prvoplasirana takmičara će dobiti medalje i diplome, dok šampion osvaja pehar i digitalni šahovski sat. Organizatori će obezbediti i specijalne nagrade iznenađenja.

Tokom takmičenja biće sprovedene sve neophodne epidemiološke mere prema preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Vlade Republike Srpske.

Autor: redportal.rs

#BANJALUKA

#BiH

#PRAVO OPEN 2021.

#Republika Srpska

#studentsko šahovsko prvenstvo

#šah