Lepe vesti za navijače Crvene Zvezde

Jednog od glavnih sportskih pitanja u Srbiji trenutno jeste da li će biti dozvoljeno prisustvo određenog broja navijača na utakmici između Crvene zvezde i Milana u šesnaestini finala Lige Evrope 18. februara.

Razlog je jasan, spektakl sam po sebi između dva kluba koji imaju zanimljivu istoriju evropskih duela, koji sigurno ne bi bio toliko atraktivan ukoliko tribine budu prazne.

Ipak, o svemu i dalje odlučuje Krizni štab koji se do sada protivio otvaranju kapija Marakane za bilo koji broj navijača na tribinama.

Otuda ne čudi što su gosti u jutranjem programu TV Prva bili predsednik Zvezde Svetozar Mijailović i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović, koji su izneli svoje mišljenje na temu povratka navijača na stadion.

- Velika je želja svih zvezdaša da se konačno vrate na stadione širom Srbije. UEFA je precizno propisala pravila organizacije utakmica u slučaju kada se igra sa publikom i bez nje. Protokolom je predviđeno da kapacitet stadiona može da bude 30 odsto, odnosno da je svaka treća stolica popunjena - rekao je Mijailović i dodao:

- Na ulazu se meri temperatura svakom posetiocu, zatim obavezno nošenje maske i na kraju distanca koja se mora poštovati. Zvezda je izvršila pripreme, jer organizacija predviđa da se pripreme urade. Sada očekujemo odluku Kriznog štaba i državu da li je to moguće - prenosi Telegraf reči Mijailovića.

Zatim se na njegove reči nadovezao dr Tiodorović.

- Meni je sada vrlo neugodno. Ja kao ljubitelj sporta i nekadašnji sportista mogu samo da podržim svog starog prijatelja. Moram da kažem da je ovo što je rečeno dosta dobro, i to bi bilo izvanredno ako može da se sprovede.

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#Milan

#Stadion

#navijači

#zvezda