Stvara u svom malom carstvu - u sobi tri sa tri.

Učenica Srednjoškolskog centra Pale Helena Koprivica u slobodno vreme izrađuje torte od kartona, kutije sa slikama, porukama i slatkišima, te paketiće za sve uzraste i prilike i tako zarađuje džeparac.

Koprivica navodi za Srnu da su to pokloni koji su praktični za rođendane u vrtićima, igraonicama, te kao pokloni za svadbu, a namenjeni su za sve generacije. 😎

Ona objašnjava da se ovim zanimljivim hobijem počela baviti pre dve godine, ali intenzivno u doba pandemije koronavirusa, kada je imala više vremena da vežba i usavršava se.

- Počela sam prvo da pravim torte od kartona. Mogu da budu jednobojne, u dve ili tri boje, uži ili širi krug, ali uglavnom isti broj parčadi - objašnjava Koprivica.

Materijal nabavlja u knjižarama: papir, lepak, makaze, mašnice, nalepnice, te stvara u svom malom carstvu - u sobi tri sa tri.

Veliku podršku daju joj roditelji, a smatra da se njena kreativnost isplati. 💕

View this post on Instagram

A post shared by Kartonske torte Pale-Sarajevo (@kartonske.torte)

IZVOR: IG / kartonske.torteFollow

Koprivica navodi da joj za izradu jednog sprata kod torti treba oko tri časa sa svim detaljima.

Kada je reč o kutijama, one imaju poklopac, kaže Helena, i napominje da obuhvataju lične porukice, slike i slatkiše.

- Kada se skine poklopac, sa strane su slike, unutra porukice i manja kutijica sa slatkišima, ali to može da se kombinuje. Tako na poslednjim stranicama budu čokoladice, slike i poruke, a unutra u sredini ostane prazno mesto gde kupac može nešto dodatno da ubaci, kao što je nakit - poručuje Koprivica.

Pošto se bliži 14. februar, koji se na Zapadu obeležava kao Dan zaljubljenih, ona kaže da se na kutije može ostvariti i popust od 15%.

Ova srednjoškolka trudi se da proširi ponudu koliko joj školske obaveze dozvole, a tražeći po internetu uvek nauči nešto novo. 😎💪

Autor: Srna

#Helena Koprivica

#Kreativni ljudi

#Pale

#lepe vesti