Sjajan dan za srpske tenisere

Nakon uspešnog starta za srpske tenisere Ninu Stojanović i Miomira Kecmanovića koji su obezbedili pobedu u 1. kolu Australijan opena, to je učinio i najbolji teniser sveta Novak Đoković!

Nole je od početka meča kontrolisao rezultat za samo 1 sat i 31 minut je bez problema pobedio 66. reketa sveta francuskog tenisera Žeremija Šardija 3:0 u setovima (6:3, 6:1, 6:2). Srpski teniser je odigrao fantastičan meč i sjajnim asom lako završio posao u 1. kolu ovog grend slem turnira.

Ovom pobedom Novak je uspešno započeo odbranu trofeja iz 2020. godine i tako napravio prvi korak ka novoj tituli koja će biti 9. u karijeri ukoliko uspe da je odbrani.

Nije Novak imao poteškoća u ovom meču što je i bilo očekivano s obzirom da protiv francuskog tenisera već sada ima 14 pobeda u isto toliko međusobnih duela.

Foto: printscreen eurosport

Sledeći Novakov protivnik je talentovani 23-godišnji Amerikanac Frensis Tiafo koji je na startu takmičenja ubedljivo savladao Italijana Stefana Travalja.

Foto: printscreen eurosport

Posle više od godinu dana, na startu 1. grend slem turnira tribine su popunili ljubitelji tenisa, među kojima se našao i veliki broj srpskih navijača, koji su uz patriotska obeležja pružili podršku našem teniseru!

IZVOR: TW / @AustralianOpen

Nole je na kraju meča tradicionalno pozdravio publiku, koja je bila zadovoljna igrom koju je pružio najbolji reket sveta!

Nole, srećno u daljem nastavku takmičenja! 💪🍀🏆

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#australijan open

#melburn

#novak djokovic