Cilj sajma promocija malih poljoprivrednih proizvođača

U Banjaluci je otvoren sajam Plodovi sela malih proizvođača. Na njemu 50 poljoprivrednih proizvođača predstavlja proizvode iz vlastite proizvodnje, a smešten je u Tržnom centru Delta planet.

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, koji je istakao da je cilj sajma promocija malih poljoprivrednih proizvođača, a Glas Srpske prenosi njegovu izjavu:

Da bismo pomogli malim proizvođačima, odnosno učinili ih konkurentnim, omogućili smo njihovo udruživanje u klastere, kojih trenutno u Srpskoj ima 7, a na ovom sajmu učestvuju 3. Klasteri, koje finansira Ministarstvo poljoprivrede, obuhvataju oko 5.500 malih gazdinstava, a cilj nam je da budu samoodrživi.

On je naveo da je od izuzetnog značaja da stanovnici u Srpskoj prepoznaju važnost kupovine domaćih proizvoda.

Menadžerka klastera Krajina Iskra Arapović rekla je da je veoma bitna promocija domaće proizvodnje, što je i cilj sajma, kao i povezivanje domaćih proizvođača sa potrošačima.

Organizatori sajma su poljoprivredni klasteri Krajina, GLS i Una-Sana, uz saradnju sa Tržnim centrom Delta planet, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Sajam će biti održan i 13. i 14. februara.

Autor: redportal.rs

#BANJALUKA

#Boris Pašalić

#Delta planet

#Plodovi sela malih proizvođača

#Sajam