Do bitnih dokaza policijske inspektore odveli su snimci nadzornih kamera, ali i svedočenja osumnjičenih.

Naime, među osumnjičenima bi mogao da se nađe i bivši visoki službenik MUP Srbije, koji je pomagao u uklanjanju tragova.

Do bitnih dokaza policijske inspektore odveli su snimci nadzornih kamera, ali i svedočenja osumnjičenih, koji su se u ovoj velikoj akciji hapšenja članova organizovane kriminalne grupe našli iza rešetaka. Neki od njih bili su spremni da progovore.

- Neki od osumnjičenih, koji su bili svedoci krivičnih dela, detaljno su opisali tog policajca, koji je voleo da se pojavljuje sa automatom. Imamo svedočenja, a analiziramo i snimke. Niko neće biti izuzet od pravde, pa makar i da se krije iza maske državnog službenika - navodi izvor lista.

Lazar Vukićević je nestao sredinom oktobra na Banovom brdu. Krenuo je na dogovoreni susret svojim blindiranim vozilom i više nije viđen. Ni on, ni automobil. Sa njegovim nestankom povezana su još najmanje dva kidnapovanja. Sumnja se da je reč o državljanima Crne Gore, pripadnicima klana Alana Kožara, ubijenog letos na Krfu, Damiru Hodžiću i njegovom zetu.

Vukićevićev nestanak povezan je i sa likvidacijom Aleksandra Šarca. Njih dvojica su bili dobri, ali su imali, po svemu sudeći, zajedničkog "neprijatelja". Za ubistvo Šarca osumnjičen je Lazar Ilić iz Kraljeva. On je uhapšen pre dve nedelje u Budvi kada je pokušao da ubije Marka Ljubišu, zvanog Kan, bliskog članovima "škaljarskog klana" i Luki Bojoviću.

Foto: MUP / Tanjug

- Ilić je, kako se sumnja, Belivukov vojnik. I on i Strahinja Savić, drugi osumnjičeni, koji je uhapšen u Budvi - navodi izvor.

U ovom trenutku kriminalna grupa predvođena Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem sumnjiči se za najmanje tri ubistva. Reč je o Goranu Veličkoviću Goksiju, Zdravku Radojeviću i Milanu Ljepoji. Ova tri zločina su počinjena na gotovo identičan način, a mesto ubistva je, kako se sumnja, kuća u Ritopeku. Ova dvospratnica je obezbeđena najsavremenijim video-nadzorom, opasana je visokom ogradom, koju krasi crna kapija sa šiljcima.

Foto: Republika.rs / AP Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da je "bez svake sumnje dokazano da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković vršili najteža krivična dela i da će nakon njihovog hapšenja biti rasvetljeni mnogi nestanci ljudi, za koja će, verovatno, moći da se konstatuje da su u pitanju ubistva".

Autor: Novosti.rs

#Principi

#hapšenje

#klan

#velja nevolja

#veljko belivuk