Primljena u bolnicu u teškom i po život opasnom stanju

Nakon novogodišnjeg druženja sa 2 prijatelja mladi par iz Pule ostavio je komadić tabletice ekstazija na stolu. Kako oni tvrde, zaboravili su na to. Nažalost, beba je pronašla drogu i proguta je. Bračni par je pozvao Hitnu pomoć te je dete odmah hospitalizirano. Radnici iz OB Pula pozvali su policiju i roditelji su otišli na informativni razgovor. nakon čega ih je policija uhapsila zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo - povreda djetetovih prava.

Nakon razgovora, roditelji su uhapšeni zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo, povredu detetovih prava. Od hapšenja pa do danas roditelji nisu videli svoje dete, jer im je ono privremeno oduzeto i smešteno u ustanovu Dom u Lovranu. U rješenju Opštinskog suda u Puli od 8. januara stoji da, osim što je u krvi deteta pronađen ekstazi, prilikom dolaska u bolnicu majka nije navela šta se dogodilo te je otežala lečenje deteta, piše Glas Istre.

Međutim, majka tvrdi da ni ona ni suprug nisu mogli znati šta je dete uzelo pa mu je tako pozlilo. Zaboravili su na taj komadić ekstazija koji se kako ona kaže "zagubio" među ličnim stvarima na radnom stolu. Tek sa dolaskom toksikološkog nalaza deteta, kako se navodi u obrazloženju suda, majka je priznala da su ona i suprug 3 dana pre nemilog događaja, prilikom dočeka Nove godine, konzumirali kanabis i ekstazi, što je pokazala i njihova toksikološka obrada. Dete je tada čuvala baka, majčina majka.

- Ovih dana učestalo vodimo razgovore s Centrom za socijalnu zaštitu koji, izgleda, utvrđuje naše stanje, ali i uslove života nas i naših majki. Verojatno procenjuju hoće li produžiti meru odvajanja našeg sina ili neće, hoće li ga poveriti bakama, ili pak nama. Ne znamo šta im je na umu, ali se nadamo da ćemo što pre videti naše dete - ističe otac deteta.

- Od početka nesretnog događaja sarađujemo sa institucijama, neretko našom inicijativom, te želimo učiniti sve što je potrebno da dokažemo da nismo zavisnici i da se neizmerno kajemo zbog svega. Ne moram ni napominjati da se takvo nešto neće više nikada dogoditi - zaključuje majka.

Autor: redportal.rs

#Pula

#beba

#bračni par

#droga

#ekstazi