Tajlanđanin imao dosta sreće prilikom zadnje šetnje plažom

Hačai Nijomdeča, 37-godišnji ribar iz provincije Si Tamarat na Tajlandu, ovih dana je zaradio pravo bogatstvo dok je skupljao školjke na plaži, zajedno sa ostalim članovima svoje porodice. Slučaj je hteo da primeti jednu mrtvu školjku koju je talas izbacio na obalu. Pošto ju je odneo kod svog oca koji ju je otvorio i očistio, imao je šta da vidi - veći primerak retke vrste bisera, čija je procenjena vrednost oko 285.000 evra.

Ispostavilo se da ovaj biser, čiji prečnik iznosi oko 2.5 cm, zapravo pripada vrsti Melo bisera, koju prave samo puževi istog imena. Kako je taj biser završio u školjci je teško objasniti, ali Nijomdeči se smeši dobra zarada. Međutim, priča je dobila još zanimljiviji ton, budući da je ovaj ribar rekao da je imao predskazanje.

Foto: Viral Press/nepoznato

- Nekoliko dana pre sam imao čudan san u kojem mi je neki starac, obučen u belo i sa dugim brkovima, rekao da odem do plaže kako bih dobio poklon. Zbog toga sam i šetao njom i tražio neobične stvari na njoj - rekao je ovaj ribar u izjavi za medije.

Kada su u pitanju budući potezi, on je rekao da namerava da proda biser po najvišoj mogućoj ceni, a od dobijenog novca očekuje da će iz korena promeniti život i njega i njegove porodice. Kada je u pitanju starac iz sna, on ima posebno mišljenje:

Verujem da se radi o nekom božanstvu koje je ovim želelo da spase moju porodicu od siromaštva.

Posle svega u vezi ovog slučaja, nije nam teško da poverujemo i u takvu mogućnost. Što se tiče Nijomdeče, ovih dana je zapljusnut ponudama raznih bogatih biznismena, koji se javljaju čak i iz Kine. Bilo da se radi o intervenciji viših sila ili nečemu drugom, drago nam je! 😊

IZVOR: YT / The Thaiger

Autor: redportal.rs

#Tajland

#narandžasti biser

#pronašao

#ribar