"Dileri misle da ste policija - zbunjujete ih!"

Italijanska mafija naredila je vozačima Hitne pomoći u Napulju da prestanu da koriste sirene i rotaciona svetla jer "zbunjuju dilere".

I ako vam ovo zvuči tragikomično, definitivno se dešava, a nesrećni vozači ambulantnih kola su uplašeni za svoje živote jer im često prete smrću ako ih kriminalci "uhvate" da koriste sirene i svetla dok žure da nekome spasu život.

U jednom od prijavljenih incidenata, dva člana kriminalne organizacije su blokirala put vozilu Hitne pomoću i rekli vozaču da će ga ubiti zbog toga što je uključio sirene dok se kretao u južnom delu grada.

Lokalni klanovi ne vole zvuk sirena i rotacionih svetla Hitne pomoću zbog toga što uznemiravaju dilere droge koji svoje "poslove" obavljaju na ulicama, pa onda pomisle da je u pitanju policija i moraju da prekinu u datom momentu biznis, a cela "zbrka im i plaši mušterije.

Italian mafia has ordered ambulance drivers in Naples to stop using their sirens and flashing lights because they confuse drug-dealers.

Vozači Hitne pomoći u Napulju sada zahtevaju zaštitu policije kako ih lokalna mafija više ne bi maltretirala.

Slične situacije se dešavaju u mnogim krajevima ovog grada.

"Već nam je naređeno da ne koristimo sirene u mnogim opštinama, uključujući Sanitu i Traiano, gde lokalna Hitna pomoć pali sirenu tek kada napusti ta područja", rekao je jedan lekar Hitne pomoći za "The Times".

Autor: Mondo.rs

#Italija

#hitna pomoć

#mafija