Završen glavni žreb za prvi Grend slem u sezoni

Glavni žreb za Australijan open umesto u četvrtak, održao se u petak, zbog ustanovljenog prvog slučaja zaraze koronavirusom. Svi teniseru su išli na testitanje i samo oni koji su dobili negativan test, učestvovali su na žrebu.

Novak Đoković koji je glavni nosilac žreba u muškom singlu igraće protiv nekada 25. igrača sveta Žeremija Šardija koji sada zauzima 66. mesto na ATP listi. Ne bi trebalo da Nole ima problema na startu turnira, na kome brani titulu iz 2019. i 2020. godine.

Najbolji teniser sveta nalazi se u malo težoj polovini žreba, pa bi tako mogao pre finala da se sastane sa Dominikom Timom koji je prošlogodišnji finalista ovog turnira i osvajač US opena.

Filip Krajinović statruje protiv Robina Hasea, a u 3. kolu mogao bi da se sastane sa 4. nosiocem Danilom Medvedevim.

Dušan Lajović u 1. kolu igraće protiv Sergeja Stahovskog, a ako dospe do četvrtfinala, mogao bi da se sastane sa Đokovićem.

Momčilo Kecmanović će igrati protiv Kamila Majhržaka.

Srpski teniser Laslo Đere je prošao najgore. On će se u prvom kolu sastati sa Rafaelom Nadalom koji, ako pobedi u ovom duelu, ide na megdan Viktora Troickog ili Majkla Moa u zavisnosti ko odnese pobedu iz tog duela.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#australijan open

#melburn

#tenis

#zreb