Herojski podvig psa Blekija

Krajem decembra prošle godine, u filipinskom gradu Sibonga, muškarac je spasio napuštenu bebu, zahvaljujući pomoći psa koji je neprestano lajao na muškarca dok ga nije pratio do mesta gde je beba osavljena.

Čovek po imenu Hanrel Fuentes Revilja se 24. decembra 2020. godine vozio motorom u blizini filipinskog grada Sibong kada je naišao na psa lutalicu koji je neprestano lajao.

Hanrel, 36, zaustavio se i odlučio da ga prati, jer ga je pas neprestano pratio. Prema Cebud Daily News-u, lokalnom filipinskom mediju, pas je čoveka odveo na deponiju, gde je pronašao napuštenu novorođenu bebu umotanu u peškir.

Hanrel je odmah pozvao policiju i odveo novorođenče u najbližu bolnicu. Policija je kasnije saopštila da je beba zbrinuta i zatražila od meštana da kažu imaju li informacije o njegovim roditeljima ili osobi koja ju je tamo ostavila.

Navodno još nije poznato ko je ostavio bebu na deponiji, ali, što je najvažnije, bila je odličnog zdravlja. Kada je priča odjeknula, članovi organizacije zrinjavanje pasa lutalica pronašli su psa i shvatili da ipak ima vlasnika.

Pas se zove Bleki, a o njemu se brine čovek Kuia Lindon Olingej, koji drži čak 9 drugih pasa. Cela priča je još neverovatnija jer je čovek, otac četvoro dece, siromašan, ali ipak daje sve od sebe za svoje pse.

U znak zahvalnosti za Blekijev herojski podvig, organizacija je prikupila hranu, namirnice i novac za Kuiu, njegove pse i porodicu. Istovremeno su poslali veterinara koji je besplatno pregledao i vakcinisao sve Kujine pse.

Autor: redportal.rs

#Heroj

#filipini

#novorđenče

#pas