Hrvat koji s porodicom živi u Nemačkoj izračunao troškove života

Ivan Lovrić, Hrvat koji s porodicom živi u Nemačkoj, objavio je video gde je pobrojao sve troškove života u Nemačkoj u 2021. godini.

Lovrić na svom Jutjub kanalu Lovra to radi poslednjih nekoliko godina svake godine. U novom videu situaciju je prilagodio najnovijim promenama u ovoj zemlji u koju ide jako puno Hrvata.

– U današnjem videu ću vam pokazati koliko iznose mesečni troškovi moje, četvoročlane porodice u Nemačkoj u 2021. godini – rekao je Lovrić.

IZVOR: YT / Lovra

Dalje je u vedeu nastavio da sabira troškove života:

 - Najveći trošak ukoliko nemate nekretninu je cijena stana. U našem slučaju to iznosi 1.150 evra – rekao je.

Dodao je da tu ulaze ukupni troškovi uz stan. Naprimer parking, grejanje, topla voda. Kaže i da se on nalazi u kvartu gde su cene nešto više. Kaže da cena odvoza smeća godišnje košta 252 evra, a to je mesečno 21 evro. Struja mesečno je 65 evra, kaže. Internet kaže da plaćaju mjesečno 35 evra.

Sledeća je pretplata koju je Lovrić usporedio s televizijom kod nas. To je, kaže, 17.50 centi mesečno. Tri mobilna su, kaže, meesečno oko 60 evra. Lovrić je u snimci pobrojao i ostale troškove. Sve zajedno, njegova porodica mesečno potroši između 2.700 i 2.800 evra. Naglasio je da on i porodica imaju neke specifičnosti kad su u pitanju troškovi i da neko može proći dosta jeftinije.

Autor: redportal.rs

#Hrvat

#Ivan Lovrić

#Nemačka

#troškovi

#život