Nikada ne biste pogodili koji automobil se u Srbiji najviše prodaje

Automobili se bore sa fudbalom kada je reč o najvećoj strasti muškaraca u Srbiji, ali i žene postaju sve veći poznavaoci ove teme. To automobile čini čestom temom za razgovor u svakom društvu.

Međutim, retko imamo priliku da vidimo zvaničnu statistiku kada je u pitanju prodaja automobila u Srbiji. Koji su to modeli najpopularniji?

Pre svega, kada govorimo o popularnosti, radi se u stvari o tome koji automobil je najprodavaniji, a ne koji automobil bi svi voleli da imaju, jer onda bi standardi bili značajno veći 😅

Dakle, najprodavaniji automobil u Srbiji 2019. godine (to je poslednja godina za koju postoje pouzdani podaci) bio je Škoda Octavia.

Foto: Instagram /Printscreen

Ovaj automobil je u Srbiji bio popularan još od kada je počeo da se proizvodi sredinom 90-ih godina prošlog veka. Dobar odnos cene i kvaliteta jesu nešto što vozače u Srbiji vrlo često privuče da se opredele za ovaj automobil.

Poslednjih godina Octavia je vodila žestoku bitku sa Fiatom 500L koji je od kada je fabrika u Kragujevcu počela da ga proizvodi bio apsolutno najprodavaniji automobil u Srbiji, ali je u 2019. godini izgubio 1. i pao na 2. mesto po prodaji.

Foto: Instagram /Printscreen

Na 3. mestu neprikosnoveno se nalazi Folksvagenov Golf, koji je jedan od omiljenih automobila na ovim prostorima, bez obzira na nešto višu cenu.

Foto: Instagram /Printscreen

Visoko 4. mesto zauzima Opel Astra, koja spada u 3 najuspešnija automobila niže srdenje klase u Evropi. Astra predstavlja trećinu prodaje svih Opelovih modela, što dovoljno govori o njenoj popularnosti.

Foto: Instagram /Printscreen

Na 5. mestu imamo automobil Dacia Sandero, koji je omiljeni za mnoge porodice u Srbiji, s obzirom na komfor i prostor koji obezbeđuje onima koji ga poseduju.

Foto: Instagram /Printscreen

Što se tiče automobila koji nisu ušli u 5 najpopularnijih, ali se vrlo često mogu videti na ulicama Srbije, možemo izdvojiti pre svega Renault Clio, Fiat Punto i Audi A4.

Da li je i vaš automobil među najpopularnijima? 😎

Autor: redportal.rs

#automobili

#najpopularniji

#najprodavaniji

#top 5