Nemačka kancelarka traži više strpljenja

Angela Merkel je branila nemačku vladu od kritika da je vakcinacija u Nemačkoj jako spora.

Nemačka kancelarka je tražila više strpljenja od građana koji kritikuju vladu i navela da zajedno sa vladom intezivno radi na tome da svi Nemci do kraja trećeg kvartala 2021. godine moći da se vakcinišu.

Kao jedan od glavnih razloga sporijeg procesa vakcinacije navodi izgradnja poverenja javnosti u vakcine s obzirom na to da sve više raste broj onih Nemaca koji se ne bi vakcinisali, odnosno oni koji ne veruju u proizvođače vakcina.

Civilni servis Evropske unije i države članice su pod žestokim kritikama zbog spore vakcinacije i distribucije vakcina protiv koronavirusa. Mnogi građani gledaju ka Velikoj Britaniji, Izraelu i Sjedinjenim Državama koje već uveliko sprovode masovnu imunizaciju svog stanovništva.

Postavlja se pitanje u kolikoj meri Evropska unija može da se nosi sa ovakvim tipom krize pošto gotovo svi proizvođači šalju manje doza od onoga što je dogovoreno. Čak Evropska unija odustaje od dogovora sa Astra Zenekom koja može da isporuči samo 25 od 100 miliona dogovorenih količina.

Autor: redportal.rs

#Evropska unija

#Nemačka

#Vakcina