Vlasnik dodaje da je ovo bezbedniji način plaćanja od kartica 🤑

Firma No Limit Technology iz Sanskog Mosta prva je u Bosni i Hercegovini u kojoj kupovinu robe ili usluga možete platiti bitkoinom ili nekom drugom kriptovalutom.

Kupci na njihovoj veb stranici mogu kupiti televizore, računare, telefone, laptopove i druge elektronske uređaje. Zebir Filović, vlasnika ovog preduzeća, ističe kako je dugo razmišljao o uvođenju takvog načina plaćanja:

- Pre nekoliko godina razmišljao sam o tome, ali tada još nisam u dovoljnoj meri shvatao kako sve to funkcioniše. Pandemija koronavirusa i sve što se dešavalo tokom protekle godine omogućili su mi da detaljnije izučim sistem plaćanja kriptovalutama i kada sam shvatio koliko je to sigurno, donio sam ovakvu odluku.

Dodaje da je transakcija i kupovina robe kriptovalutama vrlo jednostavna, pa čak i sigurnija nego kada se radi o plaćanju karticama.

- Ne sumnjam kako će sve to i kod nas vrlo brzo zaživeti, jer su se svi sad zainteresovali za kriptovalute, s obzirom na to da vrednost jednog bitkoina trenutno iznosi preko 34.000 maraka. Što se tiče mojih očekivanja, mislim da treba mnogo strpljivosti i da će se vremenom pokazati prvi rezultati - smatra Filović.

- Transakcija se odvija tako što odaberete artikl koji vam odgovara, stavite ga u korpu i kada dođe do plaćanja bitkoinom, pokrene se procesor koji validira tu transakciju i proverava da li posedujete dovoljna sredstva da je ostvarite. Procedura traje desetak minuta i reći ću samo da je sigurnija od bankarskog načina plaćanja - ističe Filović.

Autor: redportal.rs

#BiH

#bitkoin

#kriptovalute

#televizor