Dok je radila vežbe bila je potpuno nesvesna da vojska iza nje dolazi da preuzme vlast

U Mjanmaru se juče desio puč i vojska je preuzela vlast u ovoj državi. Ova vest je obišla svet, a puč je specifičan i po tome što na društvenim mrežama kruži i snimak njegovog samog početka.

Naime, instruktorka aerobika King Hin Bai sasvim slučajno je snimila dolazak vojske ispred zgrade parlamenta kako bi pohapsila sve državne zvaničnike i istaknute političare.

IZVOR: YT / Telefe Rosario

Ova devojka obavljala je uobičajenu rutinu, snimala svoj jutarnji trening na trgu Jaza Htarni u glavnom gradu Mjanmara Nejpjidu. Taj trg se nalazi u centru grada i vodi direktno do zgrade nacionalnog parlamenta, u kome se u tom trenutku nalazio ceo državni vrh.

Hin Bai je i tog jutra, kao mnogo puta do tada, pokazivala vežbe i spremala novi video za svoje pratioce na društvenim mrežama, potpuno nesvesna da se iza nje odvija početak državnog udara.

Zahvaljujući ovoj devojci danas imamo verovatno prvi snimak početka jedne pučističke operacije na svetu. Ono što se ne vidi na snimku jeste kompletna vojna intervencija koja je za rezultat imala preuzimanje zgrade parlamenta i hapšenje svih istaknutih političara iz Mjanmara, uključujući i predsednicu vladajuće Nacionalne lige za demokratiju Aung San Su Ći.

Autor: redportal.rs

#Mjanmar

#državni udar

#fitnes instruktorka

#nejpjido

#puč

#slučajno snimila

#snimak državnog udara

#snimak puča