Nišlija čuvao i hranio pacove nadomak velikog šoping centra

Prethodnih dana u javnost je dospeo uznemirujući snimak iz Niša, na kome se vidi kako čovek praktično gaji pacove u neuglednom kutku koji liči na nečije dvorište. Pored pacova, isti čovek gaji i veći broj pasa, verovatno lutalica.

Snimak je obišao medije i društvene mreže, a većina reakcija bile su usmerene zgražavanju nad činjenicom da u 21. veku u urbanom jezgru jednog od najvećih gradova u Srbiji može postojati ovako nešto.

IZVOR: TW / @Pluton45873221

Danas je stvar dobila i institucionalni epilog, s obzirom da su nadležne inspekcije grada Niša izašle na teren i naložile hitno čišćenje i sanaciju spornog terena koji se nalazi na snimku.

Inspekcija je na licu mesta zatekla veliki broj pacova, a hrani ih stanar koji je na javnoj parceli napravio nelegalni objekat u kome hrani i čuva pse. Očekuje se da teren u najbržem roku očisti JKP Medijana, a čovek koji je izazvao ovu sanitarnu katastrofu se nije opirao, čak je i ponudio svoju pomoć u skupljanju otpada kako se pacovi tu više ne bi skupljali i razmnožavali.

Psi će biti takođe zbrinuti od strane JKP Medijana, koja će se o njima postarati u saradnji sa udruženjima za zaštitu životinja.

Sporni teren se inače nalazi vrlo blizu tržnog centra Merkator, uz samu obalu Nišave, a prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, reč je o improvizovanom i nelegalno sagrađenom objektu koji se nalazi na parceli u vlasništvu grada Niša.

Autor: redportal.rs

#Niš

#farma pacova

#hrani pacove

#pacovi

#čuva pacove

#čuvao pacove