Netflix snima krimi seriju baziranu na zločinima u ovom hotelu

Netflix je objavio trejler za novu krimi seriju povezanu sa zloglasnim hotelom Sesil u Los Anđelesu u kojem je umrlo najmanje 16 ljudi. Zbog toga je prozvan hotelom smrti. Premijera serije će biti 10. februara, a istraživaće smrt 21-godišnje kanadske studentkinje Elise Lam.

Njeno telo su pronašli u hotelskom spremniku za vodu 2013. godine, a ova smrt kao i mnoge druge nikad nije objašnjena. Iako je njena smrt proglašena nesrećom, obavijena je velom misterije, a video-snimak hotelske nadzorne kamere na kojoj je Elisa poslednji put viđena živa. Pogledajte snimak u nastavku:

IZVOR: YT / CBS News

Hotel je pored ove smrti poznat po brojnim ubistvima, samoubistvima i drugim zločinima koji su se u njemu dogodili, Tokom 30-ih u njemu se ubilo čak 6 ljudi, a 1944. je majka tinejdžerka kroz prozor bacila svoju novorođenu bebu. Postoji mit da je i slavna Crna Dalija, Elizabet Šort, čije ubistvo iz 1947. nikad nije rešeno, samo nekoliko dana pre smrti viđena kako ispija piće u baru hotela.

Godine 1964. je bilo još jedno nerešeno ubistvo u hotelu. Naime, pronašli su telo teleoperaterke Goldi Ozgud koja je pre smrti bila silovana i pretučena. U hotelu su odsedali i dvojica serijskih ubica Ričard Ramirez i Džek Unterveger. Ramirez, popularan i kao Noćni vrebač, ubio je čak 13 ljudi. Za Untervegera se vjeruje da je ubio najmanje 3 prostitutke tokom svog boravka u hotelu. Seriju je snimao reditelj Džo Berlindžer koji kaže da je bio fasciniran slučajem Elise Lam.

View this post on Instagram

A post shared by Haunted Road Trip USA (@hauntedroadtrip.usa)

IZVOR: IG / hauntedroadtrip.usa

- Kao reditelj dokumentaraca, bio sam fasciniran snimkom Elise Lam iz lifta i velikim zanimanjem internetskih detektiva koji su pokušavali rešiti misteriju i shvatiti što joj se dogodilo. Kad nam je novinar Džoš Din doneo svoja istraživanja o slučaju, shvatili smo to kao priliku da napravimo nešto drugačije, ne samo da ispričamo priču o njenom nestanku već i da istražimo zločine na ovoj lokaciji. Moji su se prijašnji projekti bavili individualnim zločinima, ali nikad nisam istraživao kako bi određena lokacija mogla uticati na brojne zločine. Činjenica da je Elisa nestala na lokaciji koja je kroz više decenija bila poprište raznih zločina za mene je bila fascinantna - ispričao je on za Lad Bible

Autor: redportal.rs

#Netflix

#hotel Sesil

#hotel smrti

#krimi serija