Pozorište Jovica Jelić je jedino amatersko pozorište koje je ikada gostovalo u Ateljeu 212 😏

Amatersko pozorište Jovica Jelić iz Banatskog Karađorđeva imalo je nedavno priliku da ugosti poznatog glumca Andriju Miloševića. Poseta, koja je trebalo da traje najviše sat i po, produžila se, pa su se glumci i Andrija Milošević družili više od četiri sata.

- Andrija Milošević snima serijal Moj prijatelj. Kako mu je na Fejsbuku prijatelj naš mladi glumac Goran Budisavljević, Andrija je rešio da snimi priču o našem pozorištu. To je za nas svakako i čast i zadovoljstvo - kaže za portal zrenjaninski.com Milan Martinović, upravnik i reditelj Amaterskog pozorišta Jovica Jelić.

Kako kaže naš sagovornik, Andriji je bilo zanimljivo da čuje priče o selu, da čuje sve o pozorištu, a posebno mu je bila interesantna priča o gostovanju u Ateljeu 212.

- Mnogi, pa ni Andrija, nisu znali da je Jovica Jelić jedino amatersko pozorište koje je ikad gostovalo u Ateljeu 212, i to pred punom salom. Proveli smo nekoliko sati u jednom toplom, prijateljskom razgovoru - priča Martinović.

Glumci i reditelj Amaterskog pozorišta Jovica Jelić, inače, nisu mirovali ni u ovim teškim mesecima.

- Imali smo tri premijere, jednu za drugom, jer smo poštovali sve epidemiološke preporuke. Mislim da retko koje pozorište može da se pohvali da je spremilo tri premijere praktično u isto vreme. Na jednoj od premijera gošća nam je bila glumica Hana Selimović. Dobili smo lepe kritike - ističe Martinović.

U pozorištu je i ovih dana živo.

- Banatsko Karađorđevo ove godine slavi stogodišnjicu osnivanja sela. Mi ćemo taj vek proslaviti predstavom koja će biti na neki način oda našem selu, u kom je, rekao bih, pored svih problema, vrlo lepo živeti - napominje Milan Martinović.

Premijera se očekuje u martu, eventualno u aprilu.

Autor: zrenjaninski.com

#Amatersko pozorište Jovica Jelić

#Andrija Milošević

#Atelje 212

#Zrenjanin

#grad

#pozorište

#predstava