Ugljen-monoksid se širio kućom u toku noći, dok su svi spavali

Pre nekoliko dana šestočlanu porodicu Bakoš iz Zrenjanina je snašla velika nevolja, ali se zahvaljujući dobrim i humanim ljudima i organizacijama, situacija polako popravlja.

Stefan Bakoš, njegova supruga Beti i njihovo 4 dece izbegli su tragediju kada je na krovu njihove kuće izbio požar. Naime, kako se saznaje, sve se desilo zbog dotrajalosti dimnjaka, tako da se tokom noći, dok je porodica spavala, ugljen-monoksid proširio kućom.

- Mi smo se u subotu preselili iz podstanarskog stana u Zrenjaninu u kuću koju smo iznajmili u Elemiru. Nismo uspeli ni da se skućimo kako treba, kad nas je pogodila strašna nesreća, iz koje smo, čistom srećom, izašli nepovređeni i svi na broju - izjavila je Beti za portal zrenjaninski.com.

Beti je probudio njen najmlađi, 6-godišnji sin koji je plakao jer mu nije bilo dobro.

- Nisam znala šta je u pitanju, ali sam videla da nije dobro. Muž i ja smo se spremili da krenemo u Urgentni centar, ali kad smo izašli ispred kuće, pala sam. Detetu je bilo malo bolje, valjda kad je udahnulo čist vazduh, pa smo rešili da se vratimo u kuću – priča Beti.

Međutim, kada su se vratili u kuću, njenom najstarijem sinu je pozlilo, a i sama Beti je osećala mučninu i kako kaže nastavili su da laže, ne znajući da se i dalje truju ugljen-monoksidom.

- U jednom momentu je pao plafon pored dimnjaka i izbio je požar. Istrčali smo napolje i tako se spasli. Bukvalno sve stvari koje smo preselili iz Zrenjanina izgorele su nam u kući - kqže Beti.

S obzirom da su se skoro preselili u kuću, porodica Bakoš zadržala je ključeve od stana u Zrenjaninu u kom im je ostao nameštaj.

- Vratili smo se u stan, bez ičega. Ni odeće, ni obuće, ništa nismo imali. Ali samo za dan i po, zahvaljujući humanim ljudima, obezbedili smo najosnovnije, bar za decu. Javili su se našoj deci drugari iz škole, zatim aktivisti organizacije „Tate za decu“, mnogo humanih Zrenjaninaca. Doneli su posteljinu, peškire, garderobu za decu, školski pribor, ne znam ni sama šta sve ne. Možemo da počnemo ispočetka, koliko – toliko. Trauma je velika, posebno za decu. Rekli su da više nikad ne žele da žive u kući u kojoj se loži. Tako da ostajemo u Zrenjaninu. Zahvalni smo svima koji su odmah reagovali i pomogli nam da nastavimo život koji je mogao biti ugašen pre tri noći - istakla je Beti.

Porodici Bakoš je i dalje dobrodošla pomoć bilo koje vrste. Ono što im nedostaje su školski pribor, muška garderoba, kućni aparati...

Autor: redportal.rs

#Pomoć

#Požar

#Zrenjanin

#grad