Beba Radoš doneo sreću u porodični dom!

U porodičnom domu ori se plač bebe majke Sanje (41) i oca Duška (43) Jankovića u Blagači, selu u Osojanskoj dolini u Metohiji.

Jednomesečni dečak prva je srpska beba rođena u Blagači posle 21 godinu. Usrećio je roditelje i baku Stanku (63), ali i Srbe u dvadesetak domova koji su odlučili da se vrate u novosagrađene, namenjene srpskim povratnicima.

- Radoš nas je sve podmladio - sa širokim osmehom, ponosno govori Sanja, pa nastavlja: U selu sa nama je još desetak povratnika i svi su uglavnom stariji ljudi. Suprug i ja smo do Radoševog rođenja bili najmlađi u Blagači. Sad nam je on svima dao snagu i ulio neku posebnu veru i nadu. Nekako je sad sve drugačije i nama i celom selu. Vreme nam je drugačije, ispunjenije, a i sve radimo sa mnogo više poleta.

- Nigde nam ne može biti bolje nego u zavičaju i svojoj kući koja nam je sa rođenjem sina postala pravi dom. Sad u ovoj sreći, setim se kako sam sa roditeljima, bratom i sestrom morala da izbegnem. Imala sam nepunih 20 godina i tada mi se srušio čitav moj svet. Bili smo raseljeni u Trsteniku, ali nema dana da nisam pomislila na rodni kraj. Noću sam sanjala da se vraćamo i, eto, želja mi se ostavrila. Vratili smo se 11. januara prošle godine, a u decembru nam se rodio Radoš - kaže Sanja.

Autor: Novosti/redportal.rs

#Kosmet

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Radoš

#beba

#srpska beba