Poboljšajte svoj život ovim trikovima

Kada želimo da poboljšamo svoj život, fokusiramo se uglavnom na sve što je potrebno da započnemo. Vežbanje, bolja ishrana, pozitivnije razmišljanje i promene na poslu.

Ako uspete da uradite sve, mi vam samo skinemo kapu i mi smo uz vas. Pre nego što dobijete nove, da li biste trebali započeti sa onim svakodnevnim navikama koje treba da prekinete? To znači da odbacujemo nepotrebno i pravimo prostor za novo. To je stvar matematike.

Stavimo u sebe tromesečni izazov u ​​kojem ćemo se oprostiti od 3 jednostavne svakodnevne navike koje nam samo stvaraju probleme. Usredsredimo se više na sve što nas teži, što je takođe lakše učiniti s njima.

Foto: Unsplash.com

Sve shvatate vrlo lično - Nismo svi isti ljudi. Neki imaju mogućnost da ne zastanu oko komentara, automatski ga izbrišu i krenu dalje. Ali ako ste na drugoj strani i preterano analizirate sve, sve što možete je da se iscrpite negativnošću i ne živite u sadašnjosti. Ako vaš kolega uvek ima negativan komentar na vas, imajte na umu da vam se zapravo ne obraća. On je čovek koji ne može da podnese čak ni sebe i smatra da je to način na koji izražava mržnju koju oseća prema sebi.

Provodite puno vremena na društvenim mrežama (a to je u svakodnevnim navikama) - Prema treneru mozgova Jimu Kviku, danas svakodnevno dobijamo podatke i informacije koje su ljudi iz 15. veka dobijali tokom svog života. Dakle, shvatate da ove prekomerne informacije nisu normalne. To rezultira da multitasking postaje druga priroda za nas i da nismo u mogućnosti da se koncentrišemo bilo gde. Da li se pitate zašto vam je teško da se odjavite? Jer svaki put kad se osvežite, mozak luči dopamin, a vi želite sve više i više.

Foto: Unsplash.com

Kako smanjiti vreme koje provodite na društvenim mrežama

Izaberite pola sata tokom dana, tokom kojih ćete raditi nešto kreativno. Kuvanje, gimnastika, pisanje u dnevnik, čitanje nekoliko stranica. Sve bez ekrana.
Isključite obaveštenja da ne biste neprestano proveravali mobilni telefon. Istraživanja pokazuju da nam treba najmanje 15 minuta da se koncentrišemo na ono što smo radili pre nego što smo videli obaveštenje koje nam je stiglo. Razmislite o svemu ovom izgubljenom vremenu.
Podesite aplikacije da vas obaveste kada premašite unapred podešeno vreme. Dakle, vi imate kontrolu.

Foto: Unsplash.com

Stalno kvarite san - Iako znate koliko loš san fizički, mentalno i emocionalno utiče na vaš život, i dalje postavljate prepreke pravilnom odmoru. Ekrani u krevetu su klasična prepreka, visoka temperatura u sobi, teška hrana kasno noću i, naravno, veliki stres.

Autor: redportal.rs

#kako da

#organizacija

#planovi