Sutra zaseda Krizni štab, znaju se glavne teme sastanka

U poslednja 24 časa u Srbiji su registrovana još 1.592 slučaja zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 10.637 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminula je, nažalost, još 21 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batutna respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se nalaze 162 pacijenta.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Do juče je na nivou cele države vakcinisano preko 300.000 ljudi.

Očekuje se da sutra u Srbiju stigne još 40.000 doza ruske vakcine Sputnik V, kako je danas najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da će polovina od tog broja biti upotrebljena za revakcinaciju.

- Kažem 20 plus 20 jer druga doza nije ista kao prva, kod ruske vakcine su različitog sadržaja te vakcine, pa posebno vodite račune o prvoj i drugoj dozi - rekao je Vučić.

Najavio je i da će vakcina Fajzer stizati sukcesivno u Srbiju. Oko 9.000 doza se očekuje do 8. februara, 15. februara se očekuje tura od 41.000 doza vakcine, a 20. februara će stići još 42.000 doza Fajzerove vakcine.

Sutra ujutru od 9.00 časova biće održana nova sednica Kriznog štaba, na kojoj će prema najavama glavne teme biti vakcinacija i utakmica između Crvene zvezde i Milana, koja treba da bude odigrana 18. februara na stadionu Rajko Mitić.

Autor: redportal.rs

#broj

#korona

#preminulih

#presek

#umrlih

#zaraženih