Uz naše savete, vaše kupatilo će blistati

Svi znamo da sobne biljke imaju višestruke koristi za ljudsko telo. Apsorpcija ugljen-dioksida i proizvodnja kiseonika je njihova najvažnija prednost. Naravno, osim što podmlađuju naš dom, biljke takođe lepo ukrašavaju naše prostore. Kuhinja, spavaća soba i dnevna soba su klasični prostori. Ali da li ste ikada razmišljali da biljke stavite u svoje kupatilo? Došli ste na pravo mesto.

Dodavanje biljaka i uopšteno gledano integracija zelene boje u kupatilo je trend koji već duže vreme preovlađuje u inostranstvu. Dakle, došlo je vreme da se usvoji i u Grčkoj.

Foto: Unsplash.com

Biljke u kupatilu su sledeća velika stvar u dekoraciji - Zelena se savršeno uklapa na bele površine i uglavnom u jednobojnim prostorima, kao što je kupatilo, pogodno je vreme. Stoga će dodavanje biljaka osvežiti područje i razbiti dosadnu monotoniju bele boje.

Najlakši način da biljku ugradite u svoje kupatilo je postavljanje impresivne vaze na pult sudopera. Razmislite o tome koje ćete sve lepe fotografije tamo snimiti.

Foto: Unsplash.com

Ako nemate veliku površinu na pultu i uglavnom nemate prazan prostor, stavite mali lonac na toalet. Verujte nam, to će doneti razliku.

Ako nemate nigde slobodnog prostora ili imate prilično nepokriven zid koji ne znate dobro da iskoristite, imamo rešenje za vas. Sve što treba da uradite je da okačite saksije sa različitim biljkama. Rezultat će sigurno biti sjajan.

Foto: Unsplash.com

Najtrajnije biljke koje će izdržati uslove kupatila - Sada ćete se sigurno zapitati mogu li biljke preživeti u kupatilu. Odgovor je „da“. To je zato što većina sobnih biljaka dolazi iz zemalja sa tropskom klimom. Zbog toga im je potrebno mesto sa visokom vlažnošću da bi preživeli. Nešto što nesumnjivo obezbeđuje prostor za kupatilo. Svetlosti mora biti dovoljno u prostoru kako bi biljke mogle rasti i ostati žive.

10 biljaka koje će izdržati gotovo sve uslove: bambus, aloja, paprat, hlorofil, drakena, požuda, sukulenti, košara, list mača, difenbahija.

Autor: redportal.rs

#biljke

#dekor

#dekoracija doma

#kupatilo