Sportski dan u Zornjaku 🏀🥇

Tema dana u najnekonvencionalnijem jutarnjem programu Zornjak, koji možete pratiti na RED TV-u svakog radnog dana od 10 do 12 časova, bila je sport. Zbog toga je Dragan Marinković Maca u studiju Zornjaka ugostio trenera tekvondo kluba Kobra Bojana Todorovića i Željka Likića košarkaškog reprezentativca Srbije u kolicima, dok je za muzički deo bio zadužen Bojan Ležajić. 🎶

Bojan Todorović objasnio je gledaocima emisije šta zapravo znači tekvondo. To je zapravo odbrambena borilačka veština, koja u doslovnom prevodu znači udaljiti rukom ili nogom. 💪🦵

Foto: Printscreen RED TV

Tekvondo klub Kobra postoji od 1993. godine, a do sada je skupio čak 70 medalja, a ovaj broj mogao bi se povećati za jedan više, jer je članica kluba Danijela Jovanović prva Srpkinja koja se plasirala na Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine.

Takođe, Bojan nam je otkrio da tekvondo klub Kobra besplatno obučava osobe sa invaliditetom, dok studenti imaju veliki popust na članarinu. Sa svim članovima kluba radi tim stučnjaka ( psiholog, nutricionista i slično).

Košarkaški reprezentativac Srbije u kolicima Željko Likić u današnjem Zornjaku ispričao je svoju životnu priču i svojim primerom motivisao sve! Željko je doživeo nesreću pre 4 i po godine. Prilikom pada sa visine od 7 metara, slomio je kičmu i ostao u kolicima. U bolnici je proveo oko 11 meseci, nakon čega je počela njegova borba u kojoj je sada apsolutni pobednik.

Foto: Printscreen RED TV

Željko se nekada bavio rukometom i odbojkom, ali je nakon povrede otkrio košarku u kolicima i postao jedan od najboljih u Srbiji. Kako je podelio sa gledaocima, reprezentacija Srbije trenutno se bori za ulazak na B diviziju na Evropskom prvenstvu za košarkaše u kolicima, što je veliki uspeh.

Koliko je Željko motivacija za sve govori i način na koji on gleda život i nastavlja da živi još jače nego pre nesreće. Kaže da nije lako imati pozitivan stav, jer ti se život potpuno promeni, ali zato počneš razmišljati drugačije, vidiš neke stvari i prilike koje pre nesreće nisi video ili nisi posmatrao istim očima.

Foto: Printscreen RED TV

Iako živi potpuno normalno i može da uradi sve što osoba bez invaliditeta može, u Srbiji i dalje ima predrasuda, a to je potvrdio i Bojan, koji je rekao da se jedno dete rasplakalo kada je došlo na trening i videlo da, malopre pomenuta, Danijela nema stopala. Bojan apeluje da roditelji više pričaju sa decom i ukažu im na različitosti, a upravo zbog toga u Kobri postoje psiholozi i drugi stručnjaci koji rade sa svima.

Na samom kraju, Željko je uputio poruku svim gledaocima i rekao da svi na osobe sa invaliditetom treba da gledaju kao na bilo kog drugog čoveka, jer su apsolutno sposobni za normalan život.

Autor: redportal.rs

#Sport

#kobra

#košarka u kolicima

#osobe sa invaliditetom

#tekvnodno

#zornjak