Svetosavsko zvonce i Naši Srbi ulepšali deci školsku slavu!

Svoje krsno ime Svetoga Savu, redakcija Svetosavskog zvonca obeležila je saborno i molitveno sa decom, svojim čitaocima sa teritorije Kosova i Metohije, odnosno Kosovskog pomoravlja.

Svetosavsko zvonce, najznačajniji i najstariji časopis Srpske pravoslavne crkve za decu i omladinu, protekla 2 dana je u saradnji sa crkvenom opštinom Novo brdo na Kosovu i Metohiji i uz podršku humanitarne organizacije Naši Srbi (Our Serbs) i crkve Vaskrsenja Hristovog iz Čikaga, podelilo 200 svetosavskih paketića deci, đacima osnovnih škola ove srpske enklave.

View this post on Instagram

A post shared by Svetosavsko zvonce (@sv_zvonce)

IZVOR: IG / sv_zvonce

U delegaciji su bili: paroh novobrdski protojerej Stevo Mitrić, članovi humanitarne organizacije Naši Srbi Mira i Zoran Gušić, kao i predstavnik redakcije Svetosavskog zvonca Dimitrije Stikić.

Gosti su juče najpre obišli OŠ Miladin Popović iz Bostana gde je direktorki Ubavki Tasić uručena kompjuterska oprema za kabinet informatike.

Time je đacima ove škole omogućeno operativno praćenje onlajn časova i oglednih vežbi iz predmeta kao što su: biologija, hemija i fizika, što do sada nije bilo moguće zbog zastarele informatičke opreme. Odlučeno je da će paketići đacima biti podeljeni sutradan posle svete liturgije u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice.

Posle Bostana, delegacija je posetila OŠ Sveti Sava u Paralovu, gde su ih dočekala radosna deca.

Posle Paralova posećeni su Prekovci i OŠ Dositej Obradović, zatim OŠ Petar Petrović Njegoš u Donjem Makrešu i OŠ Sveti Sava u Jasenoviku.

Preostali deo paketića, podeljen je juče posle svete liturgije i crkvi u Bostanu.

Foto: Kurir/Svetosavsko zvonce

Autor: Kurir/redportal.rs

#deca

#kim

#pokloni

#sveti sava

#svetosavsko zvonce