Đerlek: Nema razloga da se stvaraju redovi za vakcinisanje

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 2.080 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 13.488 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 19 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batutna respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se nalazi 168 pacijenata.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su jučerašnji brojevi iznosili: 1.523 novozaražena lica, 176 pacijenata na respiratoru i 18 preminulih osoba.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Do juče je na nivou cele države vakcinisano preko 250.000 ljudi.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek gostujući danas na RTS apelovao je na građane da nema razloga da se stvaraju gužve i redovi, jer građani treba da na vakcinisanje dolaze u unapred zakazanim terminima.

- Zaista nema potrebe da se stvaraju gužve i redovi i zbog javnog zdravlja i zbog situacije koja bi mogla da pogorša epidemiološku situaciju. Država želi da sprovede imunizaciju onako kako smo i počeli po prioritetima, od toga nećemo odustati, ali da se zna red i da poštujemo epidemiološke mere - poručio je Đerlek.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#Vakcina

#broj zaraženih

#korona

#kovid

#obolelih

#preminulih

#umrlih

#vakcinacija

#vakcine

#vakcinisanje

#đerlek