Glavna zvezda Denvera se ne zaustavlja

Srpski košarkaš Nikola Jokić važi za najboljeg centra sveta!

U NBA ligi je od 2015. godine i svake sezone je postizao sjajne rezultate, ali od početka nove sezone, u prvih 17 utakmica, konstantno briljira! Uspeo je da navikne navijače da redovno ostvaruje dabl-dabl učinak. 😅

U dosadašnjih odigranih 17 utakmica, Jokić je ostvario isto toliko dabl-dabl učinaka, odnosno imao je dvocifren broj postignutih poena i dvocifren broj skokova. 👏

Ovoga puta Nikola Jokić je dobio veliko priznanje, izabran je za najboljeg igrača zapadne konferencije u prethodnoj nedelji!

Ovo mu je 1. put da ove sezone dobije takvo priznanje, a 7. put u karijeri.

IZVOR: TW / @nuggets

Ono po čemu ovo priznanje dobija na težini je činjenica da se na taj način najbolji centar sveta izjednačio sa legendarnim Alekson Inglišom, jedinim košarkašem Denvera Nagetsa koji je 7 puta dobijao ovo priznanje.

Ako Jokić još jednom osvoji ovu nagradu, a ne sumnjamo da neće, on će postati najbolji igrač u istoriji Denvera.

Da je srpski Džoker bio najbolji igrač prošle sedmice, pokazuju i rezultati koje je ostvario. U proseku, on je postigao 29 poena, 14,7 skokova i 1,7 ukradenih lopti.

Srbin je trenutno jedan od glavnih kandidata za MVP priznanje. Iako je rana faza sezone, Jokić je najbolji asistent lige sa 12 dodavanja po meču i u proseku ove sezone postiže 25,8 poena.

Pogledajte njegove najbolje poteze na utakmici protiv Dalasa, koga su pobedili rezultatom 117:113 :

IZVOR: TW / @nuggets

Posle lošeg starta na početku sezone, uz 3 ostvarene pobede u prethodnoj nedelji, zaslugom našeg košarkaša, Denver je uspeo da dođe do 4. mesta sa ostvarenih 10 pobeda i 7 poraza.

Autor: redportal.rs

#Denver

#Nikola Jokic

#Priznanje

#igrac nedelje

#nba liga