Hladnoća ne može ništa sibirskoj deci 🥶

U državnom vrtiću u Krasnojarsku u Sibiru deca idu na ledeni tuš. Naime, objavljen je snimak na kojem se vidi da se deca skidaju u donji veš, a potom izlaze napolje na sneg. I to nije kraj. Tada se poliju ledenom vodom. Iako mnogima ovo zvuči strašno, ovo je deo odgojno-nastavnog procesa. Smatra se da ovakav proces održava ljude zdravim i zaustavlja brojne infekcije.

- Mali morževi prvo su se ugrejali u sauni, a posle toga usledilo je tradicionalno tuširanje hladnom vodom - rekao je portparol odseka za obrazovanje u Krasnojarsku.

Oksana Kabotko (45), vaspitačica i trener plivanja rekla je da izbegavaju ovu tradiciju samo kad je temperatura ispod - 25 stepeni Celzijusa.

Naravno, za hladno tuširanje oni moraju da imaju odobrenje roditelja, i većina roditelja se apsolutno slaže sa politikom vrtića. Pre nego što izađu na sneg na hladan tuš, decu uče kako u tom trenutku treba pravilno da dišu.

- Bolje su organizovana. To morate činiti svako jutro, a za to vam je potrebna snaga volje. Ne prisiljavamo nikoga - objašnjava vaspitačica.

Njena koleginica kaže da i lekar potvrđuje da deca koja primenjuju ledeno tuširanje mnogo lakše prebrode sezonu gripa.

IZVOR: YT / Best Channel 1

pročitajte još

Zaratile Kina i Indija

Autor: redportal.rs

#deca

#ledeni tuš

#sauna

#sibir

#vrtić