Suprug ostao u šoku!

85-godišnja žena, za koju je porodica verovala da je umrla od koronavirusa, iznenadila je svoju rodbinu vrativši se u svoju kuću 9 dana nakon što im je rečeno da je sahranjena.

Nakon mešanja imena, porodica Rohelije Blanko obaveštena je da je penzionerka umrla od COVID-19 13. januara, a njena sahrana je bila sledećeg dana, rekao je list La Voz de Galicia. Zbog protokola u skladu sa merama u borbi protiv koronavirusa, porodica nije mogla da prisustvuje sahrani.

Dakle, kada je u subotu stigla živa i zdrava u dom za negu u Ksove, na severu Španije, gde je takođe živeo njen suprug Ramon Blanko, bio je izvan sebe, navodi list.

- Nisam mogao da verujem. Plakao sam nakon smrti svoje žene - rekao je njen suprug, dodajući da je zapravo umrla žena koja je delila sobu sa Blankom.

Novine su citirale Fondaciju San Rosendo, koja vodi dom za negu, da je do greške došlo kada su Blanko i drugi stanovnici koji su imali pozitivne testove na COVID-19 prebačeni u drugi dom za negu 29. decembra na specijalizovano lečenje.

- Među premeštenim starijim ljudima bile su i 2 žene kojima je dodeljena ista soba - rekla je fondacija, prema La Voz de Galicia.

Fondacija je izrazila žaljenje zbog "nesrećnog incidenta".

Autor: redportal.rs

#dom za stare

#koronavirus

#sahrana

#žena