Novo ruho hotela Nordic

Rekonstrukcija hotela Nordic, nekada Zlatne trube u Guči, počela je 1. novembra. Osim modernog izgleda, hotel će dobiti i nove smeštajne kapacitete, ekskluzivni restoran, a planirana je i izgradnja wellness i spa centra. Investitor radova je kompanija Ocean Rental iz Ivanjice, koja će u rekonstrukciju hotela uložiti oko 2 miliona evra.

Foto: Ocean Rental

Rekonstrukcija hotela Nordic je počela renoviranjem restorana. Ovaj značajan turistički objekat u srcu Dragačeva će dobiti a-la carte restoran sa internacionalnom kuhinjom, na čijem će meniju istovremeno biti zastupljena i domaća tradicionalna jela, pre svega iz dragačevskog kraja, pod palicom šefa kuhinje Bobija Vulovića iz Ivanjice. Restoran će biti kompletno završen do 1. marta.

Izgradnja velnes i spa centra trebalo bi da bude započeta polovinom aprila. Projektna dokumentacija je završena i očekuje se izdavanje gradjevinske dozvole za predvidjene radove.

Sve sobe će biti kompletno renovirane i hotel dobija još 15 apartmana.

- Dolaskom firme Ocean Rental, otvara se novo poglavlje u daljem razvoju turizma. Guča i Dragačevo će dobiti jedan moderan i reprezentativan turistički kompleks, koji će osnažiti turističku ponudu dragačevskog kraja. U narednom periodu ćemo veću pažnju posvetiti razvoju rekreativnog i sportskog turizma, u čemu će nam značajno pomoći uvećani smeštajni kapaciteti, kao i moderni sadržaji kojima će raspolagati hotel Nordic. Nećemo zapostaviti ni manifestacioni turizam. Dragačevo i Guča imaju Dragačevski sabor trubača koji je postao svojevrstan turistitički brend, po kome su ovaj kraj i Srbija prepoznatljivi širom sveta - ističe direktor TO Dragačevo.

Foto: Ocean Rental

Hotel raspolaže kongresnom salom od 300 mesta i restoranom sa prostranom baštom od 1.000 kvadrata. Ima i 2 ivent sale za organizaciju seminara, prezentacija, kao i svadbi, rodjendana i drugih sličnih skupova. Postoje i 2manje sale koje mogu da prime dvadesetak gostiju. Deca koja dodju u Guču na sportske pripreme ili rekreativnu nastavu imaće mogućnost da provedu deo slobodnog vremena uz stoni tenis, stoni fudbal i druge vrste sadržaja koje nude maksimalno opremljene igraonice.

Završetak 1. faze radova planiran je za kraj 2021, a proširenje smeštajnih kapaciteta i nadgradnja za 2022. godinu.

Foto: Ocean Rental

Autor: redportal.rs

#Guča

#hotel Nordic

#kompleks

#renoviranje

#spa

#velnes