Biće uključeno čak 7.500 vakcinisanih medicinskih radnika

Super Bowl je najveći sportski događaj u Sjedinjenim Državama. Ne postoji nijedan događaj koji može da mu parira. Kao što je Englezima i Brazilcima fudbal, Srbima i Litvancima košarka, tako je Amerikancima američki fudbal nacionalni sport.

Koliko je Super Bowl veliki događaj govori i podatak da jedna reklama dok traje ovaj utakmica košta nestvarnih 5.600.000 dolara! Ove godine će se održati 55. Super Bowl po redu, ali zbog pandemije koronavirusa biće u značajno skromnijem kapacitetu.

IZVOR: YT / Pepsi

Na stadionu Rajmond Džejms biće dozvoljeno prisustvo za 22.000 gledalaca, a to će uključiti i 7.500 vakcinisanih medicinskih radnika. Predstavnik NFL-a Rodžer Gudel naveo je da će medicinski radnici prisustvovati utakmici u znak zahvalnosti zbog njihove požrtvovanosti u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Medicinski radnici će nastaviti da rizikuju sopstvene živote kako bi služili drugima, a mi im zbog toga dugujemo veliko poštovanje i zahvalnost. Nadamo se da će ova mala inicijativa da inspiriše naciju da prepozna prave američke heroje.

Pored medicinskih radnika, biće prisutno 14.500 navijača. NFL navodi da je protokol za navijače da moraju da nose masku na tribinama, da poštuju pravilo socijalne distance, bez dodira sa drugima, itd.

Timovi koji su preostali u trci za Super Bowl su Bafalo Bilsi, Tampa Bej Bukanirsi, Grin Bej Pakersi i prošlogodišnji pobednici Kanzas Siti Čifsi.

Autor: redportal.rs

#Super Bowl

#američki fudbal

#nfl