Danas su objavljene nove informacije o potencijalnom transferu Italijana u Crvenu zvezdu

Juče je kao bomba odjeknula vest koju su objavili italijanski mediji o prelasku napadača Lećea Filipa Falka u Crvenu zvezdu.

Oni su najavili da bi 28-godišnji Italijan mogao da pređe u redove šampiona Srbije uz naknadu od 1.500.000 evra koje bi Crvena zvezda trebalo da uplati italijanskom klubu u 2 rate.

Međutim, danas nam Sportski žurnal donosi nove informacije o pregovorima koji se vode između 2 kluba.

Ono što je definitivno jeste činjenica da je Falko jednom nogom već u Crvenoj zvezdi, jer postoji želja sve 3 strane, odnosno 2 kluba i igrača, da se transfer sprovede u delo.

Foto: Instagram.com/filippofalco10

Ostale su da se dogovore tehničke stvari, među kojima su i konačna cena i način isplate transfera. Postoje indicije da je 1.500.000 evra bila samo početna cena koju je rukovodstvo Lećea tražilo za svog napadača.

Naime, Žurnal javlja da je Leće blizu toga da prihvati ponudu Crvene zvezde koja iznosi 1.200.000 evra, uz 10-20 procenata od naredne prodaje igrača. Na taj način Leće bi dobilo svojih 1.500.000 evra ukupno, a Zvezdi bi bilo lakše da sada plati manje, s obzirom da joj je svaki dinar bitan, a kamo li evro.

Ono što znamo iz pisanja italijanskih medija jeste činjenica da Falko na stolu ima ponudu Sasuola, ali oni bi ga doveli samo kao zamenu za Dominika Berardija, dok u Crvenoj zvezdi ima najavljenu značajnu ulogu u startnoj postavi. Zvezdin adut je i konstantno igranje evropskih takmičenja u poslednje vreme, što za strance iz manjih klubova deluje izuzetno primamljivo.

Međutim, s obzirom da je prelazni rok živa stvar i da se stvari ponekad menjaju iz sata u sat, Crvenoj zvezdi bi posao mogla da pokvari neka druga dobra ponuda iz Serije A, koju bi Falko sigurno radije prihvatio.

Čak i tada Crvena zvezda ima drugu opciju, s obzirom da su svi mediji juče objavili interesovanje crveno-belih za bivšeg igrača Rome Huana Iturbea. Ko će na kraju završiti na stadionu Rajko Mitić, videćemo. Teško možemo očekivati da dođu obojica.

Autor: redportal.rs

#Transfer

#falko

#italijan u zvezdi

#leće

#pojačanje

#prelazni rok

#serija a

#zvezda