Svud hlebno je i medno je i grozdno je preko glave...

Na slici se nalazi Nada Milić, majka tri sina koji su stradali za vreme i neposredno nakon NATO bombardovanja. Najpre je poginuo Srđan (26), potporučnik na Kosovu i Metohiji. Bio je u vozilu sa još tri vojnika. Naišli su na minu kod Srbice. Sva tri vojnika su poginula, a Srđan je zbog teških povreda preminuo 4. aprila. 😥

Deset dana kasnije, 14. aprila 1999. godine, na ratnom zadatku poginuo je i Boban, Srđanov brat blizanac, poručnik Vojske Jugoslavije. 😥 On se kod Đakovice nalazio u oklopnom vozilu sa još sedmoricom vojnika kad su ih pogodile dve rakete na toplotno navođenje.

Tuga za braćom bila je tolika da Goran, treći, najstariji brat, nije izdržao. 😥 Srce mu je prepuklo od tuge. Preminuo je u snu, 13. maja 2000. godine, a imao je samo 28 godina. Bio je veren i pred ženidbom. Sahranjen je u grobnici pored braće.

Kad su Milići sahranili svog drugog sina, otac Dragoljub stavio se na raspolaganje Vojsci Jugoslavije i borio se na Košarama. U spomen svojoj deci, po završetku rata napisao je knjige Moji sinovi i Sokolovi slomljenih krila. Iako zdrav i fizički aktivan, preminuo je iznenada 2011. godine u 61. godini. 😥 Nada nam kaže da je i njega sustigla neizreciva tuga.

Nada Milić je u Kraljevu, u svojoj kući, napravila spomen-sobu u znak sećanja na svoje sinove i muža, junake. Nada kaže da je u životu odražava samo potreba da ljudima prenese podvig i žrtvu svoje porodicu za državu Srbiju i za naš miran i lagodan današnji život. Nado, junaci neće biti zaboravljeni. Večna slava porodici Milić! 💗

Autor: Jelena Ćirović

#Boban i Goran

#NATO bombardovanje

#Nada Milić

#srđan