Ova britanska jedinica iz Prvog svetskog rata ima fotografiju koja nosi jako čudnu priču

Jeste li ikada čuli za Godardovu fotografiju? Radi se o jednoj od retkih predmeta koji su izdržali test vremena, a da je vrlo verovatno reč o dokazu o postojanju duhova, odnosno duše koja ostaje živa i nakon smrti.

No, krenimo od početka. Sada već davne 1975. godine penzionisani vazduhoplovni oficir britanskih oružanih snaga ser Robert Viktor Godard objavio je knjigu o svojim iskustvima iz Velikog rata, a među ostalim fotografijama u ovoj knjizi našla se i fotografija pripadnika jedinice koju je on vodio, uslikana 1919. godine.

Nažalost, jedan od pripadnika jedinice nije mogao da bude na njoj, jer je tragićno poginuo nekoliko dana ranije. Radilo se o mehaničaru Frediju Džeksonu, koji je poginuo posle nesreće sa propelerom aviona koji je servisirao.

Međutim, ispostavilo se da se Fredi ipak našao na fotografiji, iza jednog od svojih saboraca, jedva vidljiv, u gornjem redu. Svi pripadnici ove jedinice koji su još uvek bili živi su potvrdili da bi to mogao da bude samo on. Dodarno možda uznemirava činjenica da je upravo tog dana kada se jedinica slikala - siroti Džekson bio sahranjen.

Skeptici su od samog početka pokušavali da dokažu da je fotografijom manipulisano, međutim, ispostavilo se da nije. Jedino što je ostalo kao pretposavka koja je moguća jeste da se radilo o delu fotografije gde je dispozicija trajala duže, tako da se delimično preslikala slika vojnika kojeg vidimo ispred, a koji je možda stajao malo udesno neku sekundu pre no što se slikao.

Ipak, lik koji stoji iza njega em nema šapku, em izgleda drugačije, tako da se ova fotografija do danas smatra za jednu od najautentičnijih dokaza o uslikanom duhu.

IZVOR: FB / Paranormal Activity

Autor: redportal.rs

#Prvi svetski rat

#duh

#fredi džekson