"Najveći dobitnik je - nesmenjiva birokratija koja odlučuje ko može, a ko ne može da bude izabran za predsednika"

Američkimediji bruje ovih dana o poverljivim dokumentima pronađenim u Bajdenovoj privatnoj kancelariji u Vašingtonu i u njegovom domu u Delaveru - neki ga opravdavaju, drugi kritikuju, a poznati voditelj Fox News-a Taker Karlson celu priču sagledao je iz ugla predstojećih predsedničkih izbora 2024. godine.

U prilogu on se, u svom prepoznatljivom stilu, poigrava sa tezom da se birači neće izjašnjavati o predsedničkim kandidatima već birokratija i FBI.

Mediji su suštinski priznali da je Džo Bajden nezakonito držao poverljiva državna dokumenta kod sebe, konstatuje Karlson, ali deo sagovornika i novinara američkih mejnstrim medija pokušava da to opravda navodeći da se greške dešavaju, da je pitanju ipak samo 12 dokumenata, a ne više od 300 stranica koliko je pronađeno u rezidenciji bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa na Floridi.

Oba predsednička kandidata našla su se pod istragom državnih organa zbog rukovanja poverljivim dokumentima, koju Karlson naziva jednom od najidiotskijih optužbi u američkom krivičnom zakonu.

Vest o Bajdenovim dokumentima komentarisao je za američke medije i Piter Strek, bivši zamenik direktora FBI koji je rekao da skoro svaki dan neko u američkoj vladi krši propise o poverljivim podacima, ali da sadašnja priča (Bajdenova) nema nikakve veze sa očiglednim pokušajem da neko prenese informacije u drugu državu, prenose Novosti.

Najozbiljniji predsednički kandidati za izbore 2024, smatra Taker, sada su pod federalnom istragom a u celoj situaciji najveći dobitnik je - nesmenjiva birokratija koja odlučuje ko može, a ko ne može da bude izabran za predsednika.  

- Dva glavna predsednička kandidata su sada pod istragom u kojoj učestvuju nezavisni tužioci. Ljudi više ne odlučuju. O svemu odlučuju oni koji zapravo vode vlast - zaključio je Karlson.

Autor: Novosti