Otkrića dolaze nakon izveštaja Pentagona u junu ove godine u kojem se detaljno navodi šta američka vlada zna o nizu misterioznih letećih objekata

Vanzemaljci su možda već posetili Zemlju, prema zapanjujućem izveštaju NASA, koji kaže da organizacija "nije zatvorena“ za mogućnost postojanja vanzemaljskog života.

Iako se u izveštaju navodi da još nije pronađeno „bilo kakav kredibilan dokaz“, navodi se da NASA i njene naučne misije „rade zajedno sa ciljem da pronađu nepogrešive znakove života izvan Zemlje“. Detalji su objavljeni u skladu sa zahtevom za slobodu informacija upućen NASI od strane GovernmentAttic.org i objavljeni 30. novembra 2021.

ŠTA AMERIČKA VLADA ZNA O NIZU MISTERIOZNIH LETEĆIH OBJEKATA?

U dokumentu je navedeno: "Kada saznamo za neidentifikovane vazdušne fenomene (UAP, ili poznatije kao neidentifikovani leteći objekti ili NLO), to otvara vrata novim naučnim pitanjima koja treba istražiti. Otkrića dolaze nakon izveštaja Pentagona u junu ove godine u kojem se detaljno navodi šta američka vlada zna o nizu misterioznih letećih objekata koji su primećeni u vojnim vazdušnim prostorima tokom poslednjih nekoliko decenija.

U izveštaju, objavljenom na sajtu Kancelarije direktora za nacionalnu obaveštajnu službu, ispitana su 144 izveštaja o susretima sa, kako je vlada ocenila, „neidentifikovanim vazdušnim fenomenom“. Samo jedan od tih susreta istraživači su mogli da objasne do kraja studije. Taj slučaj je sveden na "nered u vazduhu".

SUMNJALI NA DRŽAVNE NEPRIJATELJE

Istražitelji takođe nisu pronašli dokaze koji bi ukazivali na to da su u pitanju ili vanzemaljski život ili veliki tehnološki napredak stranog neprijatelja, poput Kine ili Rusije. „Od 144 izveštaja sa kojima se ovde bavimo, nemamo jasnih naznaka da za njih postoji neko nezemaljsko objašnjenje — ali ići ćemo gde god nas podaci odvedu“, rekao je visoki američki zvaničnik.

- Nemamo nikakve jasne indikacije da je bilo koji od ovih neidentifikovanih vazdušnih fenomena deo stranog [obaveštajnog] programa prikupljanja, i nemamo nikakve jasne podatke koji bi ukazivali na veliki tehnološki napredak potencijalnog protivnika. „Nastavljamo da ulažemo mnogo truda i energije da pratimo te vrste razvoja događaja i veoma pažljivo pratimo to. Ništa u ovom skupu podataka nas jasno ne upućuje u tom pravcu - nastavio je zvaničnik.

Drugi visoki zvaničnik je rekao da 21 izveštaj pokazuje UAP-ove „za koje se čini da imaju neku vrstu naprednog pogona ili napredne tehnologije“. Takođe se činilo da im nedostaje bilo kakvo sredstvo za pogon ili ubrzanje i da su pokazivale brzine veće od onih za koje Sjedinjene Države veruju da su strani protivnici sposobni.

NLO Pentagona je takođe otkrio misterioznu letelicu „grupisanu oko vojnih baza Sjedinjenih Država i poligona za testiranje“. Izveštaj označava prekretnicu za američku vladu nakon što je vojska provela decenije odbijajući, razotkrivajući i diskreditujući zapažanja neidentifikovanih letećih objekata i „letećih tanjira“ iz 1940-ih.

Autor: magazin.novosti.rs

#NLO

#Vanzemaljci

#nasa

#teorije zavere