Fejkovan infarkt?

Film Eyes Wide Shut jedan je od popularnijih filmova 90-ih u kom glavne uloge imaju Tom Kruz i Nikol Kidman, a čiji režiser je bio Stenli Kjubrik. Ovo je ujedno i njegov poslednji film jer je preminuo samo 6 dana nakon što svojim prijateljima i glumcima pustio poslednju snimljenu scenu filma.

Činjenica da je Stenli preminuo pre nego što je film prikazan u javnosti, podigla je veliku prašinu među teoretičarima zavere, iako je Stenli 1999. godine imao 70 godina. Naime, film je razotkrio nedozovoljene seksualne radnje tajnih organizacija i elite, pa time je zaključeno i da je smrt režisera bila više od infarkta. Neki sugerišu da su Stenlija ubili masoni i satanisti trovanjem kao što je to u filmu. On je tokom sna doživeo infarkt koji je mogao da se izazove trovanjem.

Navodno, režiser je film prodao Warner Bros produkcijskoj kući, a ljudi na čelu kompanije su nakon odgledanog filma tražili da se iseče pola sata filma. Stenli je imao pravilo da nijedan njegov film ne sme da se cenzoriše ili seče. pa je ovo i odbio. Nekoliko dana kasnije pronađen je mrtav.

Video: TIkTok/@alphawrist

Postavlja se pitanje: Kada pogledate film i koliko daleko ide radnja filma, šta je u 25 minuta koji nam nikada nisu prikazani?

IZVOR: YT / Rotten Tomatoes Classic Trailers

Autor: redportal.rs

#Eyes Wide Shut

#Režiser

#Stenli Kjubrik

#film

#infarkt

#nikol kidman

#tom kruz