Mogao se uočiti trag pare koji je reflektovao svetlost Sunca i za sobom ostavljao misteriozni plavi trag 🌌

Misteriozna svetlosna spirala na noćnom nebu koja je primećena kod Novog Zelanda izazvala je zanimanje šire javnosti i pokrenula raspravu na internetu, piše National Geographic.

Uzrok ove neobične pojave prema tvrdnjama stručnjaka nisu ni vanzemaljci ni igra svetlosti, već "umiruća" Space X raketa, prenosi Kliks.ba, a piše DailyMail.

Spiralni oblak koji je obasjao nebo iznad grada Nelsona u večernjim satima bio je uočljiv u dužini od 750 km. Stručnjaci sugerišu da je ovo najverovatnije posledica projekta Space X, koji je samo nekoliko sati ranije lansirao raketu Falkon 9 sa satelitom Globalstar DM15.

IZVOR: TW / @SpaceflightNow

U trenutku kad je raketa oslobađala svoj teret, stanovnici planete Zemlje su mogli da uoče trag pare koji je reflektovao svetlost Sunca i za sobom ostavljao misteriozni plavi trag.

IZVOR: TW / @ClareRehill

Kako navodi Astronomsko društvo Nju Plimuta, uzrok spirale koja je privukla poglede je izduvni oblak iz lansirane rakete.

- Slični efekti su viđeni i ranije, a Space X, Globalstar 2 FM15 je verovatno u to vreme prošao pored Novog Zelanda - stoji u njihovoj objavi na društvenim mrežama.

Autor: rs.sputniknews.com

#Misteriozna spiralna svetlost

#misterija

#novi zeland

#raketa

#spiralna svetlost