Sprovedena nova studija 🧐

Istraživači sa Fakulteta za fiziku i astronomiju Univerziteta u Edinburgu navode da bi kvantna komunikacija koju su naučnici pokušali da implementiraju na Zemlji takođe mogla da se koristi za slanje informacija na međuzvezdane udaljenosti.

Prema portalu "Sajnes njuz", autori nove studije, Arjun Berera i Haime Kalderon Figeroa, koristili su matematičke proračune da procene da li rendgenski fotoni mogu putovati svemirom neoštećeni. Kako mediji ističu, takozvana dekoherencija, kada kvantna čestica gubi svoju "kvantnost" kroz interakciju sa okolinom, predstavlja veliku prepreku kvantnoj komunikaciji.

- Kvantna stanja se inače smatraju veoma delikatnim, i ako postoji bilo kakva spoljna interakcija, nekako se to stanje uništi - objasnio je Berera.

Istraživači, međutim, pretpostavljaju da bi rendgenski fotoni mogli putovati stotinama hiljada svetlosnih godina kroz svemir pre nego što podlegnu dekoherenciji, prenosi međunarodni Sputnjik.

Tim naučnika je takođe ukazao da, pošto bi ovaj metod komunikacije mogao da funkcioniše u svemiru, vanzemaljska bića - pod pretpostavkom da postoje - možda već pokušavaju da komuniciraju sa nama na taj način, tako da naučnici koji traže znake inteligentnog života tamo možda treba da traže znake kvantnih poruka.

Autor: rs.sputniknews.com

#NLO

#Studija slučaja

#Vanzemaljci

#istraživači

#naučnici

#signal

#studija

#teorije zavere

#ufo