I NASA je ranije objavila da formira tim istraživača koji će proučavati viđenja neidentifikovanih letećih objekata

- Naučnici Ruske akademije nauka istražuju viđenja takozvanih NLO-a tokom istorije čovečanstva - izjavio je danas generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin.

- Činjenice u vezi sa viđenjima takozvanih NLO-a, koja su se mogla desiti na Zemlji kroz istoriju čovečanstva, o čemu govori NASA, istražuje i Ruska akademija nauka i druge ruske institucije. Podaci se prikupljaju i proveravaju - naveo je Rogozin u televizijskom intervjuu za kanal Rusija-24, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, u 99,9 odsto slučajeva, očevici zapravo nisu videli NLO-e, već atmosferske ili neke druge prirodne pojave.

- Međutim, priznajemo da je do ovakvih pojava moglo doći - naglasio je on.

Rogozin je dodao da su mu poznata svedočenja pilota koji su tokom svojih probnih letova 70-ih godina prošlog veka videli neobične pojave, a zatim ih skicirali na papiru.

Piloti su viđenje NLO-a njačešće prijavljivali tokom prvog probnog leta. Razgovarao sam o tome sa ljudima iz NASA-e. Postoje i ljudi koji veruju da nas posmatra neko van naše planete. Voleo bih da verujem u to - dodao je šef Roskosmosa

NASA je ranije objavila da formira tim istraživača koji će proučavati viđenja neidentifikovanih letećih objekata (NLO) iz naučne perspektive.

Autor: Telegraf.rs / Tanjug

#NLO

#Ruska akademije

#Vanzemaljci

#naučnici

#ufo