Društvo koje je osnovano davne 1776. godine

Osnova velikog broja teorija zavere je uverenje da postoji tajno društvo koje kontroliše političare, muzičku i filmsku industriju, banke, zdravstvene institucije itd, i da ima plan da kreira novi svetski poredak nad kojim će imati potpunu kontrolu nad narodom. 😶

Svaki odgovor na pitanje: "Da li Iluminati postoje?" nije bio konkretan od strane, recimo, poznatih ličnosti. Naravno... Ali ono što je istina jeste da Iluminati jesu postojali. Naime, to tajno društvo osnovano je 1776. godine sa ciljem da se suprotstavi predrasudama, uticaju vere na javni život i zloupotrebu državne vlasti. Rimokatolička crkva je ovo društvo proglasilo nezakonitim i raspustila ih 9 godina kasnije.

Tokom godina svuda ste mogli videti izjavu neke javne ličnosti, uglavnom u svetu Holivuda koji su znali da o ovoj temi govore kroz ismejavanje onih koji u ovo veruju. Međutim, među njima i onih koji na ovu temu otvoreno govore. Tako, recimo, 24-godišnji David Dobrik je Jutjuber kojii je postao poznat 2015. godine tako što je prenkovao ljude po ulicama izazivajući haos. Tokom pandemije kreirao je podkast i u jednoj emisiji progovorio je o tome kako je na jednoj žurci njegovoj drugarici prišao čovek koji joj je ponudio sve da postane svetski poznata pevačica, ukoliko pristane nekog da žrtvuje.

Video: TikTok/@jjdtm888

Poslednji video-snimak na ovu temu jeste emisija u kojoj je Dejvid ugostio poznatog komičara Hauija Mandelu koji je aktivan član žirija emisije America Got Talent.

Tokom emisije Dejvid ga je upitao: "Da li veruje u Iluminate?". Ovo je bio Hauijev odgovor 👇🏻👇🏻:

Video: TikTok/@georgejsbrown

Autor: redportal.rs

#Dejvid Dobrik

#Haui Mandel

#Iluminati

#komičar

#podkast

#teorije zavere