Nominacije za ovogodišnji Game Awards su objavljene.

Horor igra Alan Wake 2 i RPG Baldur's Gate 3 će se suočiti u više kategorija među kojima se najviše ističe ona glavna - GOTY (Game of the Year - video igra godine).

U trci za tu prestižnu nagradu će im se pridružiti naslovi poput PS5 ekskluzive Spider-man 2, zatim Resident Evil 4 Remake, Super Mario Bros Wonder i neizbežni naslov - The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, deo Zelda franšize koja postoji još od 1986. godine i koja je veliki broj generacija odvela na mnogobrojne, nezaboravne avanture.

Ceremonija proglašenja pobednika će se održati 7. decembra i zasigurno će biti napeta zbog ovogodišnje veoma jake konkurencije.

Za vreme ceremonije ćemo takođe imati priliku i da vidimo trejlere za dolazeće naslove, što je neretko podjednako zanimljivo kao i samo proglašenje pobednika.

Stučni žiri sačinjen od vodećih eksperata gejming industrije zajedno sa glasovima publike bira dobitnike nagrada za svaku od kategorija.

Prošle godine glavnu nagradu je osvojio Elden Ring, dok je naslov God of War Ragnarök odneo pobedu u čak šest kategorija.

Autor: D.S.

#Alan Wake 2

#Baldur's Gate III

#Gaming

#God of War

#The Game Awards

#The Legend of Zelda